ABD: Askerlerimize saldırmazsanız Afganlar sizi daha rahat kabul eder!

ABD yönetiminin, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesine karışmaması ve bunun için oraya giden Amerikan askerleriyle çatışmadan kaçınması durumunda "Taliban'ın başkente girmesinin hem uluslararası toplum hem de Afganlılar tarafından daha rahat kabul görebileceğini" ilettiği öne sürüldü.

ABD'nin 5000 asker göndererek aşırı temkinli bir şekilde yürüttüğü 'Büyükelçilik personelini çıkarma' operasyonu, gerek tehditlerle, gerek rüşvet teklifleriyle, gerekse de Afgan halkı adına söylenen kibirli açıklamalarla devam ediyor. 

 

5000 ABD ASKERİ'NE SALDIRI GERÇEKLEŞMESİN DİYE HER ŞEYİ DENİYORLAR

Amerikan Washington Post (WP) gazetesinde yayımlanan ve Afganistan'daki son durumu ele alan haberde, ABD yönetiminin Taliban'ın Amerikan askerlerine saldırmaması için girişimlerde bulunduğu belirtildi.

 

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad'ın Katar'ın başkenti Doha'da Taliban yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmelerde bulunduğu hatırlatılan haberde, ABD'nin "Taliban'dan Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesine kadar bir şey yapmamasını" istediği bildirildi.

'ASKERLERİMİZE SALDIRMAZSANIZ AFGANLAR SİZİ DAHA RAHAT KABUL EDER'

Habere göre ABD'li yetkililer, Kabil Büyükelçiliğindeki personelin tahliyesine karışmaması ve bunun için oraya giden Amerikan askerleriyle çatışmaya girmemesi durumunda "Taliban'ın başkente girmesinin hem uluslararası toplum hem de Afgan halkı tarafından daha rahat kabul görebileceği" değerlendirmesini Taliban'a iletti.

 

KABİL'İ ALDIĞINIZDA BÜYÜKELÇİLİĞE SALDIRMAYIN RİCASI

ABD'nin söz konusu tahliye işlemini sorunsuz gerçekleştirebilmek için Taliban'la kurduğu temaslarla ilgili cuma günü New York Times (NYT) gazetesinde çıkan haberde de ABD'li müzakerecilerin, Kabil'i ele geçirmesi muhtemel görülen Taliban ile iletişime geçerek başkentteki Amerikan Büyükelçiliğine saldırmayacakları yönünde teminat almaya çalıştıkları belirtilmişti.

 

AMERİKAN MALİ YARDIMINI İSTEYECEKLERİNİ ÖNGÖRÜYORLAR

Aynı haberde Halilzad'ın, "Taliban liderlerini, gelecekteki bir Afgan hükümetinin parçası olarak Amerikan mali yardımı ve diğer yardımları almak isteyeceklerini öngörerek, büyükelçiliğin açık ve güvende kalması gerektiğine ikna etmeyi umuyor" sözlerine de yer verilmişti.

 

Kaynak: T24

ABD: Askerlerimize saldırmazsanız Afganlar sizi daha rahat kabul eder! ile ilgili etiketler Afganistan ABD Rüşvet Taliban kabul ederler rahat pişkin Büyükelçilik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.