Amerika asgari ücret ne kadar 2022?

ABD ve Avrupa ülkelerinde asgari ücretin ne kadar olduğu merak ediliyor. Toplamda elli eyaletten oluşan Amerika Birleşik devletlerinde asgari ücretin, ev, yakıt ve yiyecek fiyatlarının ne kadar olduğu en fazla araştırılan konular arasında. Peki, Amerika'da asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde...

Amerika'da maaşlar saatlik mi, günlük mü, aylık mı, haftalık mı ödenir?

Türkiye'nin aksine ABD'de maaşlar, saatlik olarak belirlenmektedir. Alınan ücret ise, personelin yaptığı işe ve sözleşmeli olup olmamasına göre değişmektedir.

Türkiye dışındaki ülkelerin asgari ücret tutarları pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. Asgari ücretin ne kadar olduğu merak edilen ülkelerin başında da ABD (Amerika Birleşik Devletleri) geliyor. Peki, ABD'de asgari ücret ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Amerika asgari ücret ne kadar 2022?

AMERİKA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2021? 

Amerika asgari ücret aylık olarak en düşük 1200 dolar, en yüksek ise 2.400 dolar şeklindedir. Belirlenmiş olan aylık gelire sahip olan insanlar pahalı eyaletler yerine daha uygun eyalet ve şehirlerde yaşamayı tercih etmektedir.

AMERİKA'DA KİRA FİYATLARI

Amerika'da aylık kiralar stüdyo daire için 1.500 Dolar'dan üç yatak odalı bir daire için 5.000 Dolar'a kadar değişebilmektedir. Diğer taraftan Amerika'da kira fiyatları, eyaletleri göre de farklılık göstermektedir. Örneğin New York'taki evlerin oldukça küçük olmasına rağmen çok pahalı olduğu bilinmektedir.

AMERİKA'DA ET FİYATLARI

ABD'de 1 kilogram et ortalama 5 dolar seviyesinden satılıyor. AB'de etin ortalama fiyatı ise 3 euro yani 4 dolar seviyesinde. Kıyma gibi biftek de ABD’de oldukça uygun fiyata satılan bir gıda maddesi. Zira 1 kilogram bifteğin fiyatı yaklaşık olarak 8 dolar.

AMERİKA'DA OKUL ÜCRETLERİ

Amerika'da eyaletler arası ve okulların kalitesine göre eğitim maliyet değişiklik göstermektedir. Okul fiyatları 12.000$'dan başlayıp tıp ve sağlık bilimleri gibi bölümlerde 40.000$'a kadar çıkmaktadır. Özel üniversitelerin lisans program ücretleri yıllık minimum 25.000$'dan başlamaktadır.

AMERİKA'DA YAKIT FİYATLARI

Amerika Birleşik Devletleri benzin fiyatlarının oldukça ucuz olduğu bir ülkedir. ABD'de 1 galon (4 litre) benzinin fiyatı 2.80-3 dolar civarındadır.

AMERİKA'DA ALKOL FİYATLARI

Amerika'da en çok tüketilen biranın fiyatı yaklaşık olarak 2,70 dolardır. Diğer taraftan, 34 dolar ile 139 dolar arasında birçok viski çeşittin ulaşabilirsiniz. Farklı tat ve serilerde özel viskiler uygun fiyata bulunabilir.

AMERİKA'DA INTERNET FİYATLARI

Amerikalıların 2021 yılı itibariyle en yaygın internet sağlayıcısı olan giga-bit internet için ödediği aylık ücret ortalama 72.34 dolardır.

AMERİKA'DA ARABA FİYATLARI

Amerika, sıfır arabaların en ucuza satıldığı ülkelerden biridir. İşte Amerika'da sıfır alacabileceğiniz bazı uygun araçlar ve fiyatları

Chevrolet Spark : 14,395$
Mitsubishi Mirage: 15,565$
Nissan Versa: 15,855$
Hyundai Accent:16,390$
Kia Rio : 17,015$
Kia Soul: 18,610$
Kia Forte: 18,855$
Subaru Impreza:19,720$

Amerika asgari ücret ne kadar 2022? ile ilgili etiketler ABD Amerika asgari ücret ABD asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.