ABD Anayasası 25. Madde nedir? 25. Madde ne anlama geliyor?

Amerika'da gerçekleşen olay sonrası ABD Anayasasının 25. maddesi gündem oldu. Peki, ABD Anayasasının 25. maddesi ne anlama geliyor sizler için araştırdık.

Trump'ın “Amerika’yı kurtar” adlı mitinginde taraftarlarına olayı alevlendirici konuşmalar yapmasının ardından Trump taraftarlarının seçilmiş Başkan Joe Biden'ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası basıldı. Yaşanan olaylar nedeni ile Twitter ve Facebook ABD Başkanının önce paylaşımlarını sildi ardından hesabını kilitledi ve 24 saatlik tweet engeli getirdi.

ABD Anayasasındaki 25.Madde Nedir?

Anayasa’nın 25. Maddesi, ABD başkanının kabinesine ya da Kongre’ye başkanın görevini yerine getiremediği durumlarda müdahale etme yetkisi tanıyor.

Söz konusu madde, başkan yardımcısı ve önde gelen yetkililerin başkanın görevini yerine getiremediği yönünde bildirimde bulunabileceğini belirtiyor. Bu aşamada da başkan yardımcısı görevi başkan vekili olarak devralıyor.

ABD Anayasası 25. Madde nedir? 25. Madde ne anlama geliyor?

ABD olayı nedir? ABD'de neler oldu?

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkent Washington DC'deki dün gerçekleştirdiği "Amerika'yı Kurtar" adlı mitinginin ardından ortalık karıştı. Mitingin ardından aralarında aşırı sağcı Trump destekçilerinin de bulunduğu bir grup, seçim sonuçlarının resmileşmesine yönelik tescil oturumunun yapıldığı Kongre binası önünde toplandı.

Ayaklanan Trump destekçilerine bu noktada polislin müdahalede bulunması ardından destekçileri, barikatları aşarak Kongre binasını bastı. Capitol olarak adlandırılan Kongre binasında giriş-çıkışlar kapatılırken, güvenlik güçlerinin destek kuvvet istediği belirtildi.

Gerçekleşen olayda 4 kişi hayatını yitirdi ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD Anayasası 25. Madde nedir? 25. Madde ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler ABD Anayasası 25. madde ABD olayı nedir ne oldu?
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.