ABD, Afrin'deki hastane saldırısını kınadı

Terör örgütü PKK/YPG'nin Afrin'de bulunan hastane ile kent merkezine yönelik saldırısında biri bebek 14 kişi ölmüş, 32 kişi yaralanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, "barbar" saldırıyı kınayarak; hastanenin koordinatlarının, BM çatışma önleme mekanizması ile paylaşıldığını hatırlattı.

Terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de bulunan hastane ile kent merkezine yönelik saldırısında aralarında bir bebeğin de bulunduğu 14 kişi ölmüş, 32 kişi yaralanmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Afrin kentindeki hastaneye düzenlenen "barbar" saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı.

Yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bu "barbar" saldırının çocukların ve sağlık çalışanlarının ölümüne neden olduğunu belirtti. Siviller ve hastaneler dahil sivil altyapıların asla hedef alınmaması gerektiğini ifade eden Price, "Suriye'nin Afrin kentindeki el-Şifa hastanesine dün yapılan saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu hastanenin koordinatları, BM çatışma önleme mekanizması ile paylaşılmıştı." dedi.

Bu saldırının Suriye'nin kuzeybatısında son zamanlarda artan şiddetin bir parçası olduğunu ve saldırıların son bulması gerektiğini kaydeden Price, Suriye'de ülke genelinde ateşkes ve şiddetin azaltılması çağrısında bulundu. Açıklamada, saldırının kim tarafından yapıldığına ise değinilmedi.

 

 

ABD, Afrin'deki hastane saldırısını kınadı ile ilgili etiketler Afrin ABD hastaneye saldırı kınama ned price pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.