ABD Adalet Bakanlığı, değeri 5 milyar doları geçen çalıntı Bitcoin'e el koydu

2016'da kripto para borsası Bitfinex’ten çalınan Bitcoin'in o zamanki piyasa değeri yaklaşık 71 milyon dolardı.

ABD Adalet Bakanlığı, değeri 5 milyar doların üstünde olan çalıntı Bitcoin'e el koydu. Tutarın kripto paralara ilişkin benzer işlemler açısından en yüksek seviye olduğu açıklanırken, 120 bin Bitcoin’e yakın tutardaki parayı aklamaya çabasındaki iki kişi de tutuklandı.

2016'da kripto para platformu Bitfinex’ten çalınan paranın o zamanki değeri yaklaşık 71 milyon dolar dolaylarındaydı.

Operasyona ilişkin olarak yetkililerin verdiği bilgiye göre bir hacker, sitede 2 binden fazla izinsiz transfer düzenleyerek tutarları Ilya Lichtenstein isimli kişiye ait dijital cüzdana transfer etti. Lichtenstein ve eşi Heather Morgan’ın beş yıl boyunca farklı hesaplar vasıtasıyla parayı aklama yöntemi olarak miktarı başka kripto para birimlerine çevirme yoluyla izlerini gizlediği kaydedildi.

Bitfinex, açıklamasında söz konusu Bitcoin’in iadesi hakkında bakanlık ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Tutuklanan Lichtenstein ve Morgan, ülkeyi dolandırma ve kara para aklamak için komplo kurmak suçlamaları ile yargı karşısına savunma yapacak. İki tutuklunun suçlarının kesinleşmesi durumunda yüzleşecekleri hapis cezası 25 yıla kadar çıkabilecek.

ABD Adalet Bakanlığı, değeri 5 milyar doları geçen çalıntı Bitcoin'e el koydu ile ilgili etiketler Bitcoin çalıntı abd adalet bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.