ABD Adalet Bakanı son noktayı koydu

ABD'de seçime hile karıştığı iddiaları tartışılmaya devam ederken, Adalet Bakanı William Barr, seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Barr, yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığının seçimler ile ilgili yaptığı inceleme sonucunda seçim sonuçlarını etkileyecek büyüklükte bir sahtekarlık ile karşılaşılmadığını belirtti.

ABD'de 3 Kasım gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin yankıları hala sürerken, Donald Trump seçimlerde hile olduğu yönündeki iddialarını yinelemeye devam ediyor. Trump'ın ekibi seçimlerden sonra bazı eyaletlerde itirazlarda bulundu.

Tüm dünya sürecin nasıl tamamlanacağını yakından takip ederken, konuyla ilgili olarak ABD Adalet Bakanı William Barr açıklamalarda bulundu. Barr yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar seçim sonuçlarının farklı bir şekilde ortaya çıkmasını sağlayacak boyutta bir sahtekarlık görmedik" dedi.

TRUMP DESTEKÇİLERİ YANINDAN UZAKLAŞMAYA BAŞLADI

Trump'ın daha önce Adalet Bakanlığının ve FBI'ın seçimleri incelemediğine dair şikayetinden sonra gelen bu açıklama seçimlerden bu yana devam eden dava sürecinde Trump destekçilerinin yanından uzaklaşmaya başladığının bir işareti olarak görülüyor.

Daha önce de Senatoda çoğunluk lideri olan Senator Mitch McConnell gelecek yıl Biden'ın Beyaz Saray'da olacağını kabul ettiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

"FİKRİM DELİLLERE VE BİLGİLERE DAYANMIYOR"

Trump'ın ve Trump'ın seçim kampanyasının avukatlığını sürdüren Rudolph Giuliani e-posta yolu ile yaptığı yazılı açıklamada "Adalet Bakanına büyük bir saygıyla diyorum ki fikrim sistematik şekilde gerçekleşen sahtekarlık ile ilgili delillere ve bilgilere dayanmıyor" dedi.

ABD Adalet Bakanı son noktayı koydu ile ilgili etiketler ABD seçim Trump Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.