ABD, 20 milyon insanın ölümünden sorumlu!

Araştırmacı yazar James A. Lucas’ın Global Research araştırma sitesi için hazırladığı rapor, ABD’nin katliam dolu geçmişini ortaya koydu. Rapora göre ABD, son 72 yılda 37 ülkede işgal ve darbe gibi operasyonlar gerçekleştirdi ve 20 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, yayınladığı raporda ABD’nin Irak’a yaptığı yaptırımlar sebebiyle 1990-1995 yılları arasında 560 binden fazla çocuğun hastalıklar sebebiyle öldüğünü açıklamıştı.

Araştırmacı yazar James A. Lucas, Kanadalı ‘Global Research’ araştırma sitesinde ABD’nin 1945 yılından günümüze kadar ölümüne sebep olduğu insan sayısı hakkında bir rapor yayınladı. Raporda ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 37 ülkede işgal ve darbe gibi silahlı operasyonlarında 20 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açtığı kaydedildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre raporun başında, İkinci Dünya Savaşı’nda toplam 60 milyon insan hayatını kaybederken, ABD ve İngiltere’nin can kaybının yalnızca 400 bin civarında olduğuna da dikkat çekildi.

ABD, 20 milyon insanın ölümünden sorumlu!

VATANDAŞ ÖLÜMLERDEN BİHABER
Raporda Kore, Vietnam, Kamboçya, Laos ve Irak savaşlarında ABD silahlı kuvvetlerinin 10 ila 15 milyon insanın ölümünden doğrudan sorumlu olduğuna vurgu yapıldı.

ABD’nin müdahalesiyle hayatını kaybedenlerin yalnızca büyük ülkelerde değil, küçük ülkelerde de bulunduğuna dikkat çekildi.

Lucas, ABD vatandaşlarının bu savaşlardan ve Afganistan, Angola, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Guatemala, Endonezya, Pakistan ile Sudan’daki vekalet savaşlarında 10 milyonu aşkın insanın ölümünden de bihaber olduklarını yazdı.

ABD, 20 milyon insanın ölümünden sorumlu! - Resim : 2

ABD, 20 milyon insanın ölümünden sorumlu! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.