ABC kanalının yalanı Trump'ı bile isyan ettirdi!

Amerikan haber kanalı ABC'nin, silah tanıtımı sırasında kaydedilmiş güçlü patlamaların yer aldığı görüntüleri Barış Pınarı Harekatı sırasında kaydedilmiş gibi servis etmesine ABD Başkanı Donald Trump bile isyan etti. Görüntüleri "skandal" olarak nitelendiren Trump "tam bir rezalet" dedi.

Batı basını Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı aleyhine dezenformasyon kampanyalarına devam ediyor.

Bunlardan biri de ABD'li haber kanalı ABC'de tarafından yayınlandı.

Ancak yalanlarına tepki hiç ummadıkları yerden geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABC'nin, silah tanıtımında kaydedilen görüntüleri harekat sırasında çekilmiş gibi yayınlamasına sert tepki gösterdi.

''ABC NEWS'DE BÜYÜK SKANDAL! TAM BİR REZALET''

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABC News'de büyük skandal. Suriye'de Türklerin bombalamasına ilişkin gerçekten çok korkunç sahte bir video yayınlarken yakalandılar. Tam bir rezalet." ifadesini kullandı.

ABC kanalının yalanı Trump'ı bile isyan ettirdi!

GÖRÜNTÜLERİ 'SURİYE'DE KIYIM' DİYE SUNDULAR

Amerikan ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımı sırasında kaydedilmiş güçlü patlamaların yer aldığı görüntüleri, harekat sırasında kaydedilmiş gibi çarpıtarak servis etmişti. Haberde kullanılan görüntülerin aslında ABD'de 2017'de gerçekleştirilen bir silah tanıtımı sırasında kaydedildiği, kanalın görüntüleri haber bülteninde kullanmadan önce, cep telefonuyla patlamaları kaydeden insanları montajlayarak videodan çıkardığı ortaya çıkmıştı.

Yalan haberin ardından ABC'den yapılan açıklamada, Suriye sınırında diye yayınladıkları görüntüleri, "doğruluğuna ilişkin şüphe ortaya çıkınca yayından kaldırdıkları" ve "hatadan dolayı pişman oldukları" belirtilmişti.

ABC kanalının yalanı Trump'ı bile isyan ettirdi! ile ilgili etiketler Donald Trump Suriye Barış Pınarı Harekatı abc
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.