ABBA’dan 40 yıl sonra yeni albüm: “Voyage”

İsveçli grup ABBA'nın 40 yıl aranın ardından çıkardıkları yeni albümleri “Voyage” raflardaki yerini aldı. En son 1981’de “Visitors”ı yapan grubun yeni albümünde 10 şarkı bulunuyor. 1978 imzalı “Just a Notion” hariç albümdeki parçaların hepsi yeni kaydedildi.

Albümden ilk çıkan tekliler, “I Still Have Faith In You” ve “Don’t Shut Me Down” olmuştu. Björn Ulvaeus, albüm fikrinin, sanal olarak ABBA konserleri projesinin ardından ortaya çıktığını belirtti. İnsanların konserlerde yeni parçalar duymasını istediklerini ifade eden Björn, hazırladıkları birkaç yeni parçalık repertuarı, albüme dönüştürmeye karar verdiklerini söyledi.

Yeni albümün eski hayranları memnun edeceğine olan inancını dile getiren Björn, müzik, sözler ve yorumların eskisinden daha derin olduğunu ifade etti.

ABBA’dan 40 yıl sonra yeni albüm: “Voyage”


'SON ALBÜM OLABİLİR'

Grubun geleceğine ilişkin olarak ise Björn, “Sanırım grubun diğer üyeleri, bunun son olduğunu söyleyecektir. Ben ise asla asla deme diyenlerdenim. Her zaman açık bir kapı bulunur. Buraya kadar demekten hoşlanmam ancak yeni çalışma, kaydettiğimiz son albüm olabilir, ” ifadesini kullandı.

Grup üyelerinin avatarlarına 10 müzisyenin canlı olarak eşlik edeceği Voyage konserleri ise Londra’da Queen Elizabeth Olympic Parkı’'nda 27 Mayıs 2022’de başlayacak.

Benny Andersson, Frida Lyngstad, Agnetha Falskog ve Bjorn Ulvaeus’tan oluşan ABBA, 1972’de kuruldu. 1974’teki Eurovision Şarkı Yarışmasında “Waterloo” ile birinci olan ABBA, art arda yaptıkları hit parçalarla dünya çapında üne kavuştu. 1982’de dağılan grup, dünya genelinde yaklaşık 400 milyon albüm sattı.

ABBA’dan 40 yıl sonra yeni albüm: “Voyage” ile ilgili etiketler Konser ABBA albüm Voyage Björn Ulvaeus
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.