AB ve Meta'dan Rusya'ya medya yaptırımı! Sputnik ve RT'ye Rusya dışından erişilemiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında Sputnik ve RT'ye yayın yasağı getirilmesine karar verirken, Meta da AB genelinde bu iki yayın organına erişimi kısıtlama kararı aldı. Artık Rusya dışında RT ve Sputnik uygulamalarına erişilemiyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının 6. gününde, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya'ya yönelik yaptırımlar kapsamında Sputnik ve RT'ye yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

Sputnik'ten yapılan açıklamada, Rusya dışında RT ve Sputnik uygulamalarına App Store'dan erişilemdiği bildirildi.

AB ve Meta'dan Rusya'ya medya yaptırımı! Sputnik ve RT'ye Rusya dışından erişilemiyor

TWITTER, YOUTUBE VE META RUSYA İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yaptırım kararlarına katılan Meta, Ukrayna'ya savaş açan Rusya'nın devlet medya kuruluşları RT ve Sputnik'e Avrupa Birliği  genelinde erişimi kısıtlama kararı aldı.

YouTube, Rus devlet medyasının reklam yayımlaması ve para kazanmasını askıya aldı. Öte yandan, Twitter Safety hesabından yapılan açıklamada, Rusya'da reklamların geçici olarak askıya alındığı bildirildi.

AB ve Meta'dan Rusya'ya medya yaptırımı! Sputnik ve RT'ye Rusya dışından erişilemiyor ile ilgili etiketler Rusya YouTube Twitter Sputnik Yaptırım Meta RT erişim engeli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.