AB Savunma Bakanları toplantısına korsan katılımcı!

AB Savunma Bakanları toplantısında yaşanan dijital güvenlik zafiyeti Avrupa'nın gündeminde. Hollanda Savunma Bakanı, toplantının şifresini kapatmayı unutunca, Hollandalı bir gazeteci toplantının başına korsan olarak katılarak bakanlarla sohbet etti.

Tüm gelişmeler Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld'in meslektaşlarıyla yapacağı toplantıyı sosyal medya hesabından duyurmasıyla başladı. O paylaşımda, konferans oturumunun adresini ve şifresini tam olarak kapatmamıştı.

Bunu fark eden gazeteci Daniel Verlaan, ofisindeki bilgisayarından söz konusu adrese girerek bir anda kendini 26 ülkenin savunma bakanlarıyla sohbet ederken buldu.

Gazeteci katılımcıları selamladı, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile sohbet etti.

Borell, gazeteciye, "Savunma Bakanlarının gizli bir toplantısına katıldığını biliyor musunuz?" diye sordu. Gazeteci durumun farkında olduğu belirtip "ayrılıyorum" dedi.

Toplantının başında yaşanan bu sohbet bakanları güldürdü. Ancak bu olay, gizli toplantıların güvenliği ile görüşmelere erişilebilirlik tartışmalarını da gündeme getirdi.

AB Savunma Bakanları toplantısına korsan katılımcı! ile ilgili etiketler Hollanda AB savunma bakanlığı toplantı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.