AB Rusya’ya yaptırımları yumuşatıyor

Rusya’nın Ukrayna tahıl ihracatı için ılımlı açıklamalar yaparken, AB’den de yaptırımları yumuşatma sinyali geldi.

Reuters'a konuşan yetkililer, Rusya'dan gıda ve tahıl ihracatını etkilememek için Moskova'ya yönelik yaptırımlarda bir takım değişiklikler yapmayı planladıklarını söyledi.

Reuters'ın kendi kaynaklarına dönük atıfla yaptığı haberine göre Avrupa Komisyonu, Rusya'dan gıda ve tahıl ihracatını etkilememek için Moskova'ya yönelik yaptırımlarda bir takım değişiklikler yapmayı planlıyor.

Öte yandan bugün teklif edilen yeni yaptırım paketi hakkında açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'dan altın ithalatına ambargo koyulmasını ve Rusya'ya gerçekleştirilen çifte amaçlı ürünlerin ve teknolojilerin ihracatına ilişkin kontrolün artırılmasını önerdiklerini söyledi.

Von der Leyen, pakette AB yaptırımlarının Rusya'nın diğer ülkelerle yaptığı tarım ürünleri ticaretini hiçbir şekilde kısıtlama amacı taşımadığının da açıklandığını belirtti.

Reuters'a açıklama yapan bir AB Komisyonu yetkilisi, tedbirin üçüncü ülkeler üzerinden Rus altın ithalatını da etkileyeceğini söyledi, ancak bunun nasıl işleyeceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Haziran ayında G7 ülkeleri Rus altınına ambargo koyma konusunda anlaşmıştı. Ancak Avrupa Birliği tarafından getirilen mali yaptırımlar nedeniyle, Rusya altınının Batı platformlarında ticareti çoktan durdurdu.

AB Rusya’ya yaptırımları yumuşatıyor ile ilgili etiketler Reuters altın Rusya Ukrayna tahıl ihracatı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.