"AB objektif ve dürüst olmalıdır"

Avrupa Birliği Konseyi'nin Doğu Akdeniz konusunda yaptığı açıklamalara Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Konseyi'nin Türkiye'ye yönelik itidal çağrısına verdiği cevapta bu konudaki asıl muhatapın Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğu vurguladı ve "AB, Doğu Akdeniz'de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, AB Konseyinin çarşamba günü gerçekleştirdiği video konferansı sonunda yapılan açıklama hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Söz konusu açıklamanın, konseyin, "iki üye ülkesinin yönlendirmesi ve şantajlarının esiri" olduğunu bir kez daha teyit ettiğini ifade eden Aksoy, şunları söyledi:

"AB, Doğu Akdeniz'de barış, refah ve istikrarı hedefleyen sürecin bir parçası olmak istiyorsa, objektif ve dürüst olmalıdır. Daha önce de kamuoyuyla paylaşıldığı üzere, itidal çağrılarının, diyalog ve iş birliğinden yana olan ülkemize değil, AB üyelik dayanışmasını istismar eden, AB'nin çıkarlarına da zarar veren, gerginliği tırmandıran asıl taraflar olan Yunanistan ve GKRY'ye yapılması gerekir."

Aksoy yazılı açıklamada, sorunların kalıcı çözümü için, iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuk çerçevesinde müzakere edilmesi gerektiğini baştan beri vurgulayan Türkiye'nin, haklarından vazgeçmeden kendisine doğru atılan olumlu adımlara karşılık vermeyi sürdüreceğinin de altını çizdi.

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.