AB Konseyi Başkanı'ndan Doğu Akdeniz açıklaması

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, BM'de gerçekleştirdiği konuşmasında, Doğu Akdeniz'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Michel, "Birleşmiş Milletler ile birlikte Doğu Akdeniz konusunda çok taraflı bir konferansın düzenlenmesini önerdim. Pek çok aktör şimdiden olumlu yanıt verdi" dedi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl internet üzerinden yapılan Birleşmiş Milletler 75. Genel Kuruluna AB adına video mesaj ile hitap etti.

"GERGİNLİKTEN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Konuşmasının uluslararası ilişkiler kısmında Doğu Akdeniz'e değinen Michel, bölgedeki gerginlikten endişe duyduklarını, tek taraflı eylemlerin durmasını istediklerini söyledi.

"ÇOK TARAFLI BİR KONFERANS OLUŞTURULMALI"

Michel, AB üyeleriyle birlikte gerginliğin giderilmesi ve diyaloğun teşvik edilmesi amacıyla yoğun diplomatik çabalar yürüttüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Doğu Akdeniz konusunda BM ile birlikte çok taraflı bir konferans oluşturulmasını teklif ettim. Birçok aktör şimdiden olumlu cevap verdi ve bunlar modaliteleri, gündemi, takvimi görüşmeye hazır. Ele alınması gereken başlıkların bazılarının deniz yetki alanlarının sınırlandırılması, güvenlik, enerji konuları ve göç olduğuna inanıyorum."

AA

AB Konseyi Başkanı'ndan Doğu Akdeniz açıklaması ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Doğu Akdeniz AB Konseyi Charles Michel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.