AB Komisyonu Başkanı KKTC'yi 'asla' tanımayacaklarını bildirdi!

AB Liderler Zirvesi sonrası Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Rusya ve Kıbrıs'a deyinen Leyen, zirve sonrası soruları yanıtlarken sorulan bir soru üzerine 'AB olarak (Kıbrıs'ta) iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceğiz. Bu mesaj gönderildi.' dedi ve ekledi 'Erdoğan'ı yakından izliyoruz.'

AB Liderler Zirvesi sonrası Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen açıklamalarda bulundu. Zirve'de Kıbrıs ve Rusya konularının üzerine duruldu.

Soru kısmına geçildiğinde ise Türkiye'den tepki çekecek cümleler sarf etti.

'ERDOĞAN'I YAKINDAN İZLİYORUZ'

Kıbrıs meselesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) düzenlemesi planlanan ziyaretle ilgili bir soruyu yanıtlayan von der Leyen, Erdoğan ile 21 Haziran'da telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Bunun, AB için çok hassas bir konu olduğunu vurgulayan von der Leyen, Erdoğan'ın KKTC ziyaretinin nasıl geçtiğini yakından izleyeceklerini dile getirdi.

TOPU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ATTI

Von der Leyen, 'AB olarak (Kıbrıs'ta) iki devletli bir çözümü asla kabul etmeyeceğiz. Bu mesaj gönderildi. Sayın Cumhurbaşkanı'na bizzat kendim söyledim. Şimdi olumlu bir sinyal gönderme kararı kendisine kalmış durumda.' dedi.

BAŞKA KONULARDA HALA MASADALAR

Türkiye ile mart ayından bu yana özellikle ticaret ve Suriyeliler konularında çalıştıklarına dikkati çeken von der Leyen, Türkiye'nin ticaret konusunda menşe şahadetnamesi gibi unsurlar hakkında adımlar attığını anlattı ve Türkiye'nin bu alanda daha fazlasını yapması gerektiğini ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı KKTC'yi 'asla' tanımayacaklarını bildirdi! ile ilgili etiketler Avrupa Birliği Kıbrıs Erdoğan von der leyen ab zirve
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.