AB ile Çin'e, Rusya da destek verdi! Trump tek başına kaldı...

Başkan Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararını duyurmasına saatler kala, Rusya'dan hamle geldi. Moskova, Çin ve AB'nin kabul ettiği yeryüzünü değiştirecek anlaşmayı desteklediğini duyurdu. Tek başına kalan ABD liderinin nasıl bir adım atacağı merak ediliyor...

Başkan Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararını duyurmasına saatler kala, Rusya'dan hamle geldi. Moskova, Çin ve AB'nin kabul ettiği yeryüzünü değiştirecek anlaşmayı desteklediğini duyurdu. Tek başına kalan ABD liderinin nasıl bir adım atacağı merak ediliyor...

RUSYA'DAN DESTEK GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyayı sarsan Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararına tepkiler büyüyor.

Anlaşmaya sahip çıkan ortak bir açıklama yapmaya hazırlanan Avrupa Birliği ve Çin'e, Rusya'dan destek geldi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova yönetiminin anlaşmanın arkasında duracağını ilan etti.

Almanya'yı ziyaret eden Çin Başbakanı Li Kiçiang ise, mevkidaşı Angela Merkel'le buluşmasında "Çin, iklim değişikliğindeki sorumluluğunun arkasında duracak" dedi.

ÇİN VE AB ANLAŞMIŞTI

BBC, Çin ve Avrupa Birliği'nin (AB) Paris İklim Anlaşması'na sahip çıkan ortak bir açıklama üzerinde uzlaşmaya vardığını bildiriyor. BBC tarafından görülen taslak metinde, anlaşmanın hiç olmadığı kadar önemli bir zorunluluk olduğu belirtiliyor ve hayata geçirilmesi için en üst düzeyde siyasi kararlılık gösterilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Bu açıklamanın, Trump'ın Paris anlaşmasıyla ilgili nihai kararı vermesinin hemen öncesinde yapılması ABD'ye yönelik bir tepki olarak görülüyor.

ORTAK AÇIKLAMA BRÜKSEL'DE

Ortak açıklama, yarın Brüksel'deki AB-Çin zirvesinin ardından ilan edilecek.

Çin ve AB yetkilileri, bir yılı aşkın bir süredir iklim değişikliği ve temiz enerji konusunda ortak bir açıklama üzerinde uzlaşma sağlamak için perde arkasında temaslarını sürdürüyordu.

Taslak metinde, yükselen sıcaklıkların bir ulusal güvenlik meselesi olarak ve sosyal ile siyasi kırılganlıkları artırma etkisinden dolayı yarattığı tehlikelere dikkat çekildi. Açıklamada, "AB ve Çin, Paris anlaşmasını, küresel ölçekte geri döndürülemez şekilde sera gazı emisyonlarını azaltılması ve iklim direncinin artırılmasının sağlanması sürecini daha da hızlandıran tarihi bir kazanım olarak görmektedir" denildi.

TRUMP ANLAŞMADAN ÇIKMA SÖZÜ VERDİ

ABD lideri, kampanya döneminde iklim değişikliğinde insanların rolü olmadığını savunmuş ve Paris anlaşmasından çıkma sözü vermişti. Trump'ın anlaşmayla ilgili nihai kararını Perşembe günü açıklaması beklenirken, ABD basını anlaşmadan çekilme ihtimalinin yüksek olduğunu bildiriyor.

AB ile Çin'e, Rusya da destek verdi! Trump tek başına kaldı... ile ilgili etiketler Trump Rusya Çin paris anlaşması iklim değişikliği ab
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.