AB, Erdoğan'ın teklifini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz konulu çok taraflı bir konferans toplantısı yapılmasını teklif etmişti. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Erdoğan'ın 'bölgesel konferans' teklifini birçok aktörün olumlu karşıladığını ve görüşmeye hazır olduklarını ifade ettiği açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin görüşen Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, bu görüşme sonrasında AB düzeyinde gerçekleştirdiği temaslara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna Avrupa Birliği adına video mesaj ile hitap eden Michel, Akdeniz'in doğusundaki gelişmeleri anlattı.

Michel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Akdeniz konulu çok taraflı konferans teklifinin, bölge ülkeleri tarafından olumlu karşılandığını ve görüşmeye hazır olduklarını söyleklerini ifade etti. 

AB Konseyi Başkanı Michel'in 'bölgesel konferans'a ilişkin açıklamaları şöyle:

"Bu çerçevede Doğu Akdeniz konusunda BM ile birlikte çok taraflı bir konferans oluşturulmasını teklif ettim. Birçok aktör şimdiden olumlu cevap verdi ve bunlar modaliteleri, gündemi, takvimi görüşmeye hazır. Ele alınması gereken başlıkların bazılarının deniz yetki alanlarının sınırlandırılması, güvenlik, enerji konuları ve göç olduğuna inanıyorum"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEKLİFİ

Önceki gün BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan sorunların çözülmesi için Kıbrıs Türkleri'nin de katılımıyla bölgesel bir konferans düzenlenmesi teklifinde bulunmuştu.

GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.