AB, CureVac ile de 405 milyon doz için anlaştı

Avrupa Birliği (AB), CureVac firmasının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirmekte olduğu aşıdan 405 milyon doz alımını sağlayacak sözleşmeye onay verdi. AB, daha önce de birçok firma ile aşı alım sözleşmesi yapmıştı. AB'nin şu ana kadar alım taahhüdünde bulunduğu doz 1.8 milyarı aşmış durumda.

Avrupa Birliği Komisyonu, Kovid-19 aşısı alımı için 5'inci sözleşmenin Alman firması CureVac ile yapıldığını duyurdu.

Aşının güvenli ve etkili olduğunun kanıtlanmasının ardından AB üyesi ülkelerin CureVac'ın geliştirmekte olduğu aşıdan 225 milyon doz alacakları kaydedilen açıklamada, talep edilmesi durumunda 180 milyon doz ilave aşı alım seçeneğinin de sözleşmede bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, AB'nin benzer aşı alım sözleşmelerini Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sanofi-GSK ve Johnson and Johnson ile de imzaladığı hatırlatılarak, Moderna firması ile de aşı satın alma görüşmelerinin yapıldığına dikkat çekildi.

Avrupa Birliği daha önce de AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon ve Johnson and Johnson şirketiyle 400 milyon doza kadar aşı almak için sözleşme imzalamıştı.

AB'nin aşısının etkili olduğunu geçen hafta duyuran Pfizer ve BioNTech ile de 300 milyon doz için anlaşması bulunuyor.

CureVac ile yapılan 405 milyon dozluk anlaşmanın ardından AB'nin bugüne kadarki sözleşmeler sonucunda 1,8 milyar dozdan fazla aşıyı alma imkanı doğdu.

Öte yandan, AB aşıların fiyatlarına ilişkin bilgi paylaşmayı ticari gerekçelerle reddediyor.

AB, CureVac ile de 405 milyon doz için anlaştı ile ilgili etiketler Avrupa Birliği CureVac aşı kovid-19 AB Komisyonu Johnson and Johnson AstraZeneca Sanofi-GSK Pfizer BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.