Boupendza neden Hatay'da kaldı?

Aaron Boupendza'nın Krasnodar takımına transferini Emre Belözoğlu'nun telefonunun engellediği ortaya çıktı... Gabonlu golcü için Hatayspor'la 8.5 milyon euroya el sıkışan Ruslar, uçak biletlerini bile göndermişti. Ancak, devre arasında da Boupendza'yı isteyen Fenerbahçe, son anda cazip bir teklifle futbolcunun aklını çeldi.

Hatayspor'un gol makinesi Aaron Boupendza'nın yılan hikayesine dönen transferinin perde arkasından Emre Belözoğlu çıktı... 8.5 milyon euroya Rusya'nın Krasnodar takımına transfer olmak üzereyken son anda imzadan dönen Gabonlu yıldızın, Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu'nun teklifi sonrası Hatay'da kalmaya karar verdiği iddia edilmişti.

Radyospor'a konuşan Hatayspor Basın Sözcüsü Rahmi Vardı, Fenerbahçe'den gelen teklifi doğruladı. Vardı, şunları söyledi:

"BU ORTAMI RUSYA'DA BULAMAM"

"Yaklaşık 8,5 milyon Euro'dan anlaşma sağlandı. Sonraki satıştan yüzde 20'lik pay anlaşması yapıldı. Sonradan oyuncumuz kulüpte kalmayı belirtti. Yanlış anlaşılmasın. Oyuncumuz Krasnodar'a gitmek istemiyor diye bir durum söz konusu değil. Futbolcumuz, Hatayspor'da kalmak istiyor. 'Ben bu takıma katkı vermek istiyorum. Buradaki ortam iyi. Hocalarımızın ve arkadaşlarımızın bana bakış açısı iyi. Bu ortamı başka bir yerde bulamam' diyerek kulübümüzde kalmak istedi. Hem biz hem de Krasnodar, Boupendza'nın bu tutumunu hoşgörü ile karşıladık.

Gollerine burada devam edecek. Bizim için ilginç olan şu, ilk Süper Lig'e çıktığımızda burası Suriye'ye yakın diye kimse gelmek istemiyordu. Ama Hatay'a gelen bir futbolcu bir daha gitmek istemiyor. En azından oyuncumuzun son fiyatı belirlenmiş oldu. Boupendza'nın bedeli 8.5 milyon Euro. Açıkçası oyuncumuzun Türkiye'de kalıp, Türkiye'de hizmet etmesini isteriz.

Tabii ki burada kalmasını isteriz. Fenerbahçe'nin almasını isteriz. Galatasaray da alabilir. Ama futbolcumuzun aklında böyle bir şey yok. Açık söylüyorum Hatayspor'da başarılı olduktan sonra yurt dışına gitmek istediğini belirtti. Yurtiçi ve yurtdışından 6-7 kulüp teklif getirdi. Kimisi takas önerdi, kimisi teklif. Rusya'dan bir kulüp var. Dinamo Kiev talip. Türkiye'den de Fenerbahçe açık açık oyuncuyu istiyor. Fenerbahçe iyi bir teklif yaptı."

Bu sezon aradığu golcüyü bir türlü bulamayan Fenerbahçe'nin forvetleri dominant bir karakter sergileyememişti. Samatta, Thiam ve Cisse'den oluşan santrfor hattına teknik direktör Erol Bulut'un istediği Kemal Ademi de katılmış ancak hiçbiri beklentileri karşılayamamıştı. Hatayspor formasıyla 23 Süper Lig maçında penaltısız 18 gol atan Boupendza ise 80 dakikada 1 gol atıyor.

Boupendza neden Hatay'da kaldı?

ÖMER ERDOĞAN 2 YIL UZATTI

Akdeniz ekibi, başarılı teknik direktör Ömer Erdoğan'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. İmza törenine Hatayspor Onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da katıldı.

İmzanın ardından duygularını dile getiren Erdoğan, “Hatay'a geldiğimden beri kulüpte ve şehirde insanlar tarafından çok iyi karşılandım. Hatayspor'un teknik direktörü olmaktan büyük onur duyuyorum. Bana güvendikleri için Onursal Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş'a ve tüm yöneticilerimize çok teşekkür ederim. Bu takım için başarılı bir gelecek oluşturmaya çabalıyoruz. Kısa zamanda çok emek vererek ülke futbolunun en üst arenasında şehrimizin ve takımımızın ismini duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışma arkadaşlarıma ve futbolcularıma da çok teşekkür ediyorum. Tabii ki çok kısa zamanda bana evimdeymişim gibi hissettiren taraftarlarımıza da minnettarım. Tüm konsantrasyonumuzla 2.5 yıl daha burada olacağımız için çok mutluyum. Bu şehri seviyorum. Burası özel bir kulüp. Kendimizi evimizde hissediyoruz. Bu yeni sözleşme tüm camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Boupendza neden Hatay'da kaldı? ile ilgili etiketler Hatayspor Fenerbahçe Aaron Boupendza ömer erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.