AA, DHA ve Milliyet muhabirleri iki ateş arasında kaldı...

Uluslararası haber ajansları Kerkük-Erbil yolunda Irak ordusu ile Peşmerge arasında çatışma çıktığını belirtiyor... AA, DHA ve Milliyet Muhabirleri çatışmanın ortasında kaldı..

Irak'ın Kerkük ilinin kuzeybatısında, Kerkük-Erbil yolu üzerinde Irak ordusu ve Peşmerge arasında çatışma çıktı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Anadolu Ajansı, DHA ve Milliyet muhabirleri çatışmanın ortasında kaldı.

Kısa sürede 10'dan fazla havan topunun düştüğü noktada gazeteci grubundan yaralanan olmazken, etrafa saçılan şarapnel parçalarından dolayı AA ekibinin aracı zarar gördü.

gazetecilerin_aracA

Gazeteciler daha sonra kendi imkânlarıyla siper alıp önce yaya olarak ardından araçla güvenli bölgeye geçti.

Çatışmanın ortasında kalan AA ekibinden İdris Okuducu, şunları anlattı:

"İlk önce durum normal gibi gözüküyordu ancak Peşmerge mevzilerine saldırılar birden başladı. Neye uğradığımızı anlamadık. Hemen siper alıp havan toplarının şarapnellerinden korunmaya çalıştık ancak etrafımızdaki Peşmergelerin yaralandığını görünce ilk fırsatta güvenli bölgeye geçtik. Çatışma çok şiddetliydi. Silah sesleri ve top sesleri hiç kesilmedi."

Irak güçlerinin saldırısında yaralanan Peşmergelerin askeri araçla Erbil'deki hastaneye sevk edildiği belirtildi.

ALTINKÖPRÜ KASABASINDA ÇATIŞMA

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük'ün Altunköprü kasabasında kontrolü sağlamasının ardından Peşmergelerin konuşlandığı mevzilere yaklaşmasıyla çatışma başladı.

Irak güçleri ağır toplarla mevzileri vururken Peşmergeler de karşılık verince çatışma şiddetlendi.

Irak güçlerinin top ateşiyle yaralanan Peşmergelerin olduğu, bazı araçların da yanmaya başladığı görüldü.

erbil_cIatAsIma

Şiddetli çatışma üzerine, Erbil'den yola çıkan ağır silahlar taşıyan askeri konvoy, temas hattına doğru ilerleyişe geçti.

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Komutanlığı bölgedeki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İran Topçu Birliği ve Haşdi Şabi milisleri, Irak'ın verdiği ABD yapımı silahlarla Altunköprü mevkiinde Peşmerge mevzilerini sabah saat 8'den itibaren bombalamaya başladı." ifadeleri kullanıldı.

erbil_cIatAsIma_2

AA, DHA ve Milliyet muhabirleri iki ateş arasında kaldı... ile ilgili etiketler Erbil Çatışma kerkük Peşmerge ırak ordusu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.