A101, BİM, ŞOK Marketlerde O Ürünlerin Satışı Yasaklanıyor! Yeni Dönem İçin Son Tarih 1 Temmuz

A101, BİM, ŞOK, Migros ve CarrefourSA marketlerde 1 Temmuz tarihinden itibaren yeni bir yasak dönemi başlıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından daha önceden de açıklanan karar Resmi Gazete’de de yayımlanmış ve bu marketlerde kapalı satılacak ürünler listesi merak ediliyor.

A101, BİM, ŞOK, Migros ve CarrefourSA marketlerde artık yeni bir dönem başlıyor. Resmi Gazete tarafından yayımlanan ve daha öncesinde de Ticaret Bakanlığı’nca bu gibi marketlerde uygun şartlar doğrultusunda ürünlerin ambalajlanarak satılmasına karar verildi.

Bu doğrultuda; ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, Frenk üzümü, incir gibi ürünler zincir marketlerde kapalı bir ambalaj içerisinde satılacak. Balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, taze mısır, muz, taze nohut, patates, kuru sarımsak gibi ürünler ise açık alanlarda muhafaza edilerek müşterilere sunulacak.

A101, BİM, ŞOK Marketlerde O Ürünlerin Satışı Yasaklanıyor! Yeni Dönem İçin Son Tarih 1 Temmuz

Tekrar kullanılabilir ambalajlar ise her kullanımın hemen ardından gıda güvenilirliğine uygun bir şekilde dezenfekte edilerek dolu ambalajlar en fazla 30 kilogram ağırlığında olacak.

KAPALI SATILACAK ÜRÜNLER LİSTESİ

Ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, Frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nekdarin, çarkıfelek, ejder meyvesi, soya filizi, şeftali, Trabzon hurması, üzüm, vişne, yeni dünya ve zerdali

AÇIK SATILACAK ÜRÜNLER LİSTESİ

Balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, taze mısır, muz, taze nohut, patates, kuru sarımsak, kuru soğan, tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil ve badem

Ekim ve Mart aylarında ise grefurt, limon, mandalina, nar, portakal, turunç, elma, armut ve ayva da açık alanlarda satılabilecek.

A101, BİM, ŞOK Marketlerde O Ürünlerin Satışı Yasaklanıyor! Yeni Dönem İçin Son Tarih 1 Temmuz - Resim : 2

Soğuk zincire tabi ürünler, soğutulduktan hemen sonra paket kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak ve zincir mağazalarda asla kapalı alanların dışarısında satılamayacak. Diğer mallar ise belirtilen aylarda olumsuz hava koşullarından etkilenmeyecek bir şekilde gerekli tedbirlerin alınması kaydıyla kapalı alanların dışında da satılabilecek.

Tebliğ, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olacak.

A101, BİM, ŞOK Marketlerde O Ürünlerin Satışı Yasaklanıyor! Yeni Dönem İçin Son Tarih 1 Temmuz ile ilgili etiketler A101 BİM Migros şok carrefoursa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.