A101, BİM, ŞOK marketlerde ayçiçek yağı ne kadar, kaç TL?

Ayçiçek yağında artan fiyatlarla beraber A101, BİM, ŞOK marketlerden alışveriş yapan vatandaşlar 5 L Biryağ ayçiçek yağının ne kadar olduğunu sorgulamakta. Son 1 yıl içerisinde yüzde 63 oranında artış gösteren ayçiçeği yağının fiyatlarına kısa bir sürede yeni bir düzenlemede beklenmekte. Peki, 5 L ayçiçeği yağı ne kadar, kaç TL?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlar sonrasında ayçiçeğin 1 kg fiyatının son 1 yıl içerisinde yüzde 52 oranında artış gösterdiği belirlendi. Enflasyon rakamlarında yurt içi üretici fiyatları baz alındığında bu değer son 1 yıl içerisinde yüzde 63 olarak dile getirildi. Ancak bu fiyatlar vatandaşı oldukça zorladı.

Vatandaşların en çok kullandığı A101, BİM ve ŞOK marketlerde satılan 5 L ayçiçeği yağı fiyatları da şimdiden merak konusu oldu. Peki, A101, BİM ve ŞOK marketlerde ayçiçeği yağı ne kadar?

Gıda fiyatlarında yaşanan artış sonrasında tereyağ ve zeytinyağına alım gücü iyice düşerken vatandaşlar bunlar yerine daha ucuz olan ayçiçeği yağına yöneldi. Ancak son günlerde ayçiçeği yağında yaşanan yüksek zam oranları da dikkatlerden kaçmadı.

TÜİK verileri ışığında ayçiçeği yağının kilosu 2019 ila 2020 yılları arasında son 1 senede yüzde 46’lık bir artış yaşadı. Sadece son aydaki artış oranı ise yüzde 6,4 olarak ortaya çıktı. Ancak hem hammadde hem de içinde bulunduğumuz pandemi döneminin piyasaları sıkıştırmasından dolayı bu fiyatların önümüzdeki süreçte daha da zamlanması beklenmekte.

A101 - 1.25 L Yudum Ayçiçek Yağı 26.80 TL

A101, BİM, ŞOK marketlerde ayçiçek yağı ne kadar, kaç TL?

BİM - Stoklarda yok

ŞOK - 2 L Yudum Ayçiçek Yağı 29 TL

A101, BİM, ŞOK marketlerde ayçiçek yağı ne kadar, kaç TL? - Resim : 2

 

 

 

A101, BİM, ŞOK marketlerde ayçiçek yağı ne kadar, kaç TL? ile ilgili etiketler A101 BİM ayçiçek yağı biryağ ayçiçek yağı şok marketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.