"A.. Öteki dünyanın kapısı gerçekten yuvarlakmış"

Önceki gün bilim dünyasını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. İlk kez bir kara delik gerçek manada fotoğraflandı. Bu gelişmeyi köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, keşfi kainatın oluşumu ve muhtemelen sonu hakkındaki olağanüstü bir kanıt olduğunu yazdı. Kara delik için "Öteki dünyanın kapısı" ifadesini kullanan Özkök hep bir tahayyülden ibaret olan şekli içinse "Gerçekten de yuvarlakmış" dedi.

İşte Ertuğrul Özkök'ün gazetedeki köşesinde kara delikle ilgili kaleme aldığı "A... Öteki dünyanın kapısı gerçekten yuvarlakmış" başlıklı yazısı.

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi çarşamba günü, kainatın oluşumu ve muhtemel sonu ile ilgili olağanüstü bir kanıtı açıkladı.

İnsanoğlu, yıllardır konuşulan ve “karadelik” denilen “şey”in fotoğrafını çekti.

Siz buna “Öteki dünyanın kapısı” da diyebilirsiniz.

*

Ancak bu haber sadece Washington’da değil, dünyanın 6 yerinde daha aynı anda açıklandı.

Çünkü bir yıldızın karadelik içinde yutulma anını görüntülemek için dünyanın 6 ayrı yerine konan devasa teleskoplar aynı anda aynı yere odaklanarak, bir anlamda dünyadan bile büyük bir teleskop yarattılar.

Buna “Olay ufku teleskopu” adını verdiler.

Son veri de 2017 yılında Güney Kutbu’ndaki teleskoptan geldi ve bu veriler birleştirilerek, bir karadeliğin muhteşem fotoğrafı çekildi.

*

İnsanoğlu karadeliğin ağzını hep yuvarlak olarak tahayyül etmişti.

Gerçekten de yuvarlakmış.

"A.. Öteki dünyanın kapısı gerçekten yuvarlakmış" ile ilgili etiketler Ertuğrul Özkök
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.