A Milli Takımı'mızın rakibi Faroe Adaları nerede, haritadaki yeri ve konumu? İşte tüm detaylar...

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi C Grubu’nun 6.maçında bu akşam mücadele verecek. Mücadelenin oynanacağı Faroe Adaları ise herkes tarafından merak ediliyor. Peki, Faroe Adaları nerede? Faroe Adaları haritada nerede? Faroe Adaları’nın nüfusu kaç? Faroe Adaları’nın para birimi ne? İşte Faroe Adaları’na ait detaylar…

Faroe Adaları nerede, hangi kıtaya bağlı, haritadaki yeri konumu neresi futbolseverler tarafından merak ediliyor. Bu akşam A Milli Futbol Takımımız, Faroe Adaları ile karşı karşıya gelecek. Kuzey Atlantik'te bulunan bir adalar birliği olan Faroe Adaları ile ilgili araştırmalarda gündemdeki yerini zirveye taşıyor. Herkes tarafından merakla Faroe Adaları hakkındaki detaylar araştırılıyor.

A Milli Takımı'mızın rakibi Faroe Adaları nerede, haritadaki yeri ve konumu? İşte tüm detaylar...

FAROE ADALARI NEREDE?

Faroe Adaları, Kuzey Atlantik’te bulunan bir adalar birliğidir.

A Milli Takımı'mızın rakibi Faroe Adaları nerede, haritadaki yeri ve konumu? İşte tüm detaylar... - Resim : 2

FAROE ADALARI KAÇ ADADAN OLUŞUYOR, NASIL GİDİLİR?

Faroe Adaları, toplamda 18 adadan oluşmaktadır. Faroe Adaları Kuzey Avrupa sahillerine 655 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Faroe Adaları İskoçya’ya 320, İzlanda’ya 450, İrlanda’ya 670, Norveç’e 670 ve Danimarka’ya 990 kilometre uzaklıktadır.

Faroe Adaları’nın en yüksek noktası deniz seviyesinden 882 metre yükseklikte bulunan Slaettaratin. Faroe Adaları’na Danimarka’dan, İngiltere’den İzlanda ve Norveç’ten yıl boyunca karşılıklı olarak uçuş seferleri düzenleniyor. Kopenhag’dan yaz ayları boyunca Faroe Adaları’na günlük iki üç uçuş düzenlenmektedir.

Faroe Adaları’na Danimarka’nın kuzeyi Jutland’dan yaz ayları boyunca gemi seferleri da vardır.

A Milli Takımı'mızın rakibi Faroe Adaları nerede, haritadaki yeri ve konumu? İşte tüm detaylar... - Resim : 3

FAROE ADALARI HAKKINDA GENEL BİLGİ

Faroe Adalar’ının arazisi oldukça kayalık, iklimi kutupaltı okyanussal bir iklimdir. Sene boyunca sıcaklıklar Körfez Akıntısından kaynaklı olarak donma sıcaklığının üzerinde seyretmektedir. 1035 ve 1814 yılları arasında bu ada Norveç Krallığı’nın bir parçası olmuştur.

1814 yılında ise Kiel Antlaşması sonrasında adaların kontrolü Grönland ve İzlanda’yla beraber Danimarka’ya devredilmiştir. Faroe Adaları günümüzde Danimarka Krallığının bir parçası Özerk bir devlettir.

 Adalar birliği büyük oranda kendi kendini yönetir, Askeri savunma, polis, adalet, para birimi ve dış ilişkiler Danimarka tarafından yürütülür; ancak Danimarka ile aynı gümrük bölgesinde değildir. Adalar birliği, kendi gümrük politikasına sahiptir, bağımsız olarak başka ülkeler ile ticaret birliği kurabilir.

Adaların İskandinav kurulunda temsiliyeti Dan delegasyonu tarafınca sağlanıyor. Adalar bununla beraber uluslararası spor dallarında kendi milli takımına sahiptir. Faroe Adaları nüfusunun 53 milyon olduğu tahmin edilmektedir.

A Milli Takımı'mızın rakibi Faroe Adaları nerede, haritadaki yeri ve konumu? İşte tüm detaylar... - Resim : 4

A Milli Takımı'mızın rakibi Faroe Adaları nerede, haritadaki yeri ve konumu? İşte tüm detaylar... ile ilgili etiketler Türkiye faroe adaları uefa uluslar ligi Grup maçı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.