A Milli Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 4. maçında Yunanistan'a yine mağlup

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu'nda mücadele eden 12 Dev Adam, üç gün önce Atina'da elinden kaçırdığı Yunanistan'la bu kez Sinan Erdem'de karşılaştı. Kritik mücadele yine mağlup olan Ay-Yıldızlılar, Orhun Ene yönetiminde elemerde 4 maçta 1 galibiyet elde edebildi. Maç sonu oldukça gergin geçti. Melih Mahmutoğlu'nun küfürleri ekrana yansıdı...

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu 4. maçında Yunanistan'a 76-67 mağlup oldu. Bu sonuçla milliler gruptaki 3. mağlubiyetini alırken, Yunanistan ise 3’.galibiyetini elde etti. 

Sinan Erdem Spor Salonu’nda kapalı gişe olarak oynanan karşılaşmaya A Milli Takım; Larkin, Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen, Samet Geyik, Oğuz Savaş ilk 5’iyle çıkarken, Yunanistan ise Moraitis, Larentzakis, Papanikolaou, Agravanis, Papagiannis ilk 5’iyle başladı.

Yüksek tempoda oynanan ilk periyotta Metecan Birsen ve Agravanis kaydedikleri 8’er sayıyla takımlarını taşırken, periyodu Yunanistan 17-15 önde kapattı.

İkinci periyoda iyi bir başlangıç yapan ay-yıldızlılar, rakibini iyi savunarak öne geçmeyi başarırken, periyodun ikinci bölümünde vites yükselten Yunanistan, soyunma odasına 36-33 önde gitti.

Üçüncü periyotta Yunanistan hücumda ve savunmada performansını yükseltirken, Papagiannis’in etkili pota altı oyunu ve Sloukas’ın da devreye girmesiyle deplasman ekibi son periyoda 16 sayı farkla önde girdi: 46-62.

Karşılaşmanın son periyoduna muhteşem bir başlangıç yapan A Milli Takım, 14-0’lık seriyle maçın bitimine 5 dakika 30 saniye kala farkı 2’ye indirdi: 60-62. Maçın kalan bölümünde Yunanistan’ın hücumda ve savunmada toparlanmasıyla skorda öne geçemeyen milliler, parkeden 76-67’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Grubundaki ilk maçta deplasmanda Belarus'a 84-70 mağlup olan milli takım, evinde ise Büyük Britanya'ya 84-67 üstünlük kurdu. Ay-yıldızlılar, Yunanistan'a ise rakip sahada 72-71 kaybetti.

A Milli Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 4. maçında Yunanistan'a yine mağlup

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Yohan Rosso (Fransa), Aleksandar Glisic (Sırbistan), Lorenzo Baldini (İtalya)

TÜRKİYE: Larkin 16, Melih Mahmutoğlu 15, Metecan Birsen 12, Samet Geyik, Oğuz Savaş 6, Furkan Haltalı 4, Buğrahan Tuncer 10, Erten Gazi, Okben Ulubay 2, Doğuş Özdemiroğlu, Sadık Emir Kabaca 2

YUNANİSTAN: Moraitis 10, Larentzakis, Papanikolaou 8, Agravanis 22, Papagiannis 21, Sloukas 9, Kalaitzakis 3, Mouratos, Kouzeloglou 3, Gontikas, Gkikas

1’İNCİ PERİYOT: 15-17

İLK YARI: 33-36

3’ÜNCÜ PERİYOT: 46-62 

TÜRKİYE, FIBA 2023 DÜNYA KUPASI'NA NASIL GİDER? 

Türkiye 1 galibiyet ve 2 yenilgiyle B Grubu'nda ikinci sırada yer alıyor. 2 galibiyet alan ve 1 kez mağlup olan Yunanistan ise ilk sırada bulunuyor.

Gruplarında ilk üç sırayı alan ekipler, bir üst turda mücadele etme hakkı elde edecek. Takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak.

A Milli Takım, grupta ilk üç sırayı alması halinde A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekiplerle eşleşecek.

İkinci tur gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele edecek.

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI KADROSU

A Milli Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 4. maçında Yunanistan'a yine mağlup - Resim : 2 

A Milli Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri 4. maçında Yunanistan'a yine mağlup ile ilgili etiketler Basketbol Yunanistan A Milli Erkek Basketbol Takımı 12 dev adam Melih Mahmutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.