Şenol Güneş: Üzücü ve zor bir karar olacak

Şenol Güneş: "Üzücü ve zor bir karar olacak. Baştan beri oyuncular da iyi mesafe aldılar ve milli takıma geldiler. Kişilikleri, karakterleriyle birlikte eksiklerini de giderip oyuncu olarak daha iyi olmalılar. Bugünü iyi değerlendirmek lazım. Bunu kendileri yarattı. Önce ev sahibiyle ilk maçımızı yapacağız, bu önemli. Yarınlar için de geleceği yazmak için de iyi bir grup olduğunu düşünüyorum."

EURO 2020 hazırlıklarını Antalya'da ilk etap çalışmalarıyla sürdüren A Milli Takım, yarın 2. hazırlık maçında Gine'yle karşılaşacak. Azerbaycan'ı 2-1 mağlup eden teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Bizim Çocuklar'ın, aralarında oynadıkları tavla maçlarında bile kazanma hırsını yansıttıkları öğrenildi!

Gine maçı öncesi basının karşısına geçen Güneş, yarın 4 oyuncunun kamptan ayrılacağının söyledi. Güneş, "Üzücü ve zor bir karar olacak. Keyifli bir futbol, akıcı bir futbol oynayıp seyircilerin de keyif almasıyla doğru yapacağımızı biliyoruz. Baştan beri oyuncular da iyi mesafe aldılar ve milli takıma geldiler. Kişilikleri, karakterleriyle birlikte eksiklerini de giderip oyuncu olarak daha iyi olmalılar. Bugünü iyi değerlendirmek lazım. Bunu kendileri yarattı. Önce ev sahibiyle ilk maçımızı yapacağız, bu önemli. Yarınlar için de geleceği yazmak için de iyi bir grup olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ORTA SAHA TAMAMEN DEĞİŞECEK

Gine ile oynayacağımız hazırlık maçına da değinen deneyimli çalıştırıcı, "Gine, benim eski oyuncum Yattara'nın takımı. İyi oyuncuları var. Diawara ile Napoli'de Beşiktaş'la oynamıştık. Zor maç olacağını düşünüyorum. Yarın itibarıyla baskıyı deneyeceğiz. Orta sahayı tamamen değiştireceğim. Forvette de değişiklik olacak. Bazı oyuncuları riske etmek istemiyorum. Yarından sonra da bir kadro ortaya çıkacak. Hafif bir darbeyle Enes sakatlandı ama önemli değil. Oyuncular da biraz tatil havası yaşadılar burada ama çaktırmadan idman da yaptırdık. Çabuk, hızlı bir İtalya ile oynayacağız. Formda bir İtalya ile oynayacağız. O maçı önemsiyoruz ama yarın da kazanmak için oynayacağız. Hep farklı gerideydik, artık inşallah hep farklı galibiyet öne geçeriz." dedi.

LONDRA'YI HERKES SEVER...

EURO 2020'de final oynamayı istediklerini söyleyen başarılı çalışıtırıcı, sözlerini şöyle bitirdi: "Londra'yı herkes seviyor. İnşallah orada oluruz finalde. Merdivenin ilk basamağı İtalya maçıyla başlıyor. Biz şu an sadece işimizi yapmak istiyoruz. Geçmişi konuşmaya da gerek yok. Hazırlık dönemi, İtalya maçı, Galler maçı, İsviçre maçı... Biz o taraflarında değiliz. Bunlar futbolcu desinler, Türkiye'de iyi futbol oynanıyor desinler. Gözleri biraz bize çevirsinler istiyorum, derdim o. Gelecek olan nesiller için önünü açacak oyuncular bunlardır. Bu oyuncular akıncılardır. Hem bize hem de Gine'ye başarılar yarınki maç için. Yarınki maçtan sonra bir gün daha buradayız, sonra ayrılacağız."

KALECİLER: Mert Günok, Uğurcan Çakır, Altay Bayındır, Gökhan Akkan.

SAVUNMA: Zeki Çelik, Mert Müldür, Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Umut Meraş, Rıdvan Yılmaz.

ORTA SAHA: Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Taylan Antalyalı, Dorukhan Toköz, Ozan Tufan, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu.

FORVET: Cengiz Ünder, Efecan Karaca, Halil Akbunar, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Enes Ünal, Kenan Karaman, Halil İbrahim Dervişoğlu.

Şenol Güneş: Üzücü ve zor bir karar olacak ile ilgili etiketler Şenol Güneş A Milli Takım gine
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.