A Milli Takım'a 3 milyon 750 bin euro prim dağıtıldı

A Milli Takım'ın 8 günde oynadığı 3 maçta futbolculara toplam 3 milyon 750 bin euro prim dağıtıldığı iddia edildi. Rakamları gören sosyal medya kullanıcılar pandemide işsiz kalan insanları örnek gösterip bu paralara tepki gösterdi...

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne 3 maçta 7 puanlık iyi bir başlangıç yapan A Milli Takım'a toplam 3 milyon 750 bin euro prim dağıtıldı. "A Milli Takım" ve "prim" kelimeleri EURO 2016'daki skandal sonrası bir kez daha yan yana gelince, sosyal medyada yeni bir tartışma başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Elemeler başlamadan önce galibiyet başına 100 bin euro prim belirlemişti. Buna göre, Hollanda ve Norveç zaferlerinin ardından bu maçlarda ilk 11'de forma giyen isimler 100'er bin euro prim aldı. Leton maçındaki 3-3'lük beraberliğe para verilmedi.

Ajansspor'un haberine göre, ilk 11’de forma giyen oyuncu 100 bin Euro, sonradan oyuna giren oyuncu 75 bin Euro ve kadroda bulunan oyuncu da 50 bin Euro kazandı. TFF, 3 maç için milli takımdaki futbolculara 3 milyon 750 bin Euro ödemiş oldu.

Sosyal medyada bazı kullanıcılar, "4 kez Dünya, 3 kez de Avrupa şampiyonu olan Almanya bile EURO 2020’de şampiyon olursa futbolcu başına 300 bin Euro prim dağıtacak. Almanlar, eleme grubundaki galibiyet başına ise 20 bin Euro prim verme kararını aldı" şeklinde paylaşımlarla tepkisini dile getirdi.

A Milli Takım'a 3 milyon 750 bin euro prim dağıtıldı ile ilgili etiketler TFF A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.