A Milli Takım, Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma şansını kaybetti

A Milli Takım, FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri yarı finalinde Yunanistan'a 81-63 mağlup oldu. Ay-Yıldızlılar, bu sonuçla birlikte Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma şansını kaybetti.

Kanada'da düzenlenen Tokyo 2020 elemelerine Ukrayna ve Çekya galibiyetleriyle başlayan A Milli Takım, yarı finalde Yunanistan'a 17 sayı farkla mağlup olarak olimpiyata veda etti: 81-63.

Victoria Memorial Arena'da oynanan maça Doğuş Özdemiroğlu, Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Ersan İlyasova ve Ömer Faruk Yurtseven beşiyle başlayan 12 Dev Adam, ilk yarıyı 34-27 önde tamamladı. 3. çeyrekte 13-24, son çeyrekte ise 16-30'luk Yunanistan üstünlüğüne engel olamayan Orhun Ene'nin takımı tarihi bir hezimet yaşadı.

Milli takımda Furkan Korkmaz 20, Alperen Şengün 12, Buğrahan Tuncer 8 sayı kaydederken Yunanistan'da ise Nick Calathes 18, Kostas Sloukas 15, Giannoulis Larentzakis 14 sayıyla mücadeleyi tamamladı.

BASKILI SAVUNMA YAPILINCA ZORLANIYORUZ

Orhun Ene karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "İlginç bir karşılaşma oldu. Maçın başlangıcı bitişinden çok farklıydı. Mücadeleye iyi başladık, akıllı ve organize oynadık. Turnuvanın başından itibaren baskılı savunma yapılınca zorlanıyoruz. Kolay top kayıpları yaptık. 3. çeyreğe kötü başladık ve momentumu kaybettik. Ama maçın sonundaki bu farkın maçı doğru yansıtmadığını düşünüyorum. Eğer panik yapmayıp doğru oynayabilseydik iki takım arasında bu kadar fark yoktu" ifadelerini kullandı.

Deneyimli çalıştırıcı şöyle devam etti: "Şimdiye kadar iyi iş çıkardık ancak daha fazla çalışıp daha fazla beraber zaman geçirmemiz gerektiğini gördük. Genç oyuncularımız var ve onların da tecrübeye ihtiyacı var. Önümüzdeki turnuvalarda daha iyi olacağız. Gelecekte bu seviyede takımlara karşı daha hazır olacağız. Oyuncularımızla uzun bir yolumuz var. İnanıyorum ki her turnuvada daha iyi hale geleceğiz. Çok iyi iki buçuk maç oynadık. İyi bir takım organizasyonu gösterdik. Uruguay ve Çekya maçları bizim için gelecekte örnek olacak. Nasıl gelişeceğimizi göreceğiz. Olimpiyat'a gitmek istiyorsanız sonuna kadar iyi oynamanız gerekiyor."  

SALON: Victoria Memorial Arena
HAKEMLER: Antonio Conde (İspanya), Steven Anderson (ABD), Boris Krejic (Slovenya)

TÜRKİYE: Doğuş Özdemiroğlu 2, Furkan Korkmaz 20, Cedi Osman 4, Ersan İlyasova 6, Ömer Faruk Yurtseven 2, Alperen Şengün 12, Sertaç Şanlı 2, Buğrahan Tuncer 8, Melih Mahmutoğlu 7

YUNANİSTAN: Calathes 18, Sloukas 15, Mitoglou 10, Giannopoulos 4, Papagiannis 14, Antetokounmpo 2, Chrysikopoulos, Kaselakis 2, Katsivelis, Kavvadas 2, Larentzakis 14

A Milli Takım, Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma şansını kaybetti ile ilgili etiketler A Milli Erkek Basketbol Takımı 12 dev adam Orhun Ene tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.