A Milli Takım EURO 2020 primi alacak mı? Şenol Güneş'in maaşına zam yapıldı!

EURO 2020'ye katılım hakkı kazandığımız için milli takıma dağıtılan prim tutarı yeniden gündeme geldi. Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan hem o rakamı açıkladı hem de Mustafa Sandal’a şarkı yaptırılmasının ve kamp için Almanya’nın seçilmesinin ilginç sebeplerini anlattı...

A Milli Takım'ın EURO 2020 fiyaskosunun ardından milli takıma prim verilip verilmeyeceği merak konusu oldu. Turnuvayı -7 averajla son sırada tamamlayan Bizim Çocuklar'a, 24 takımlı EURO 2020'ye katıldıkları için prim verilecek.

Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, bugünkü yazısında prim meselesine değindi.

BAŞARISIZLIĞIN DA BİR BEDELİ OLMALI

Arslan, "54 ülke arasında ilk 24’e kaldık diye 75 milyon TL prim dağıtmak gerçekten anlamsız. Bu rakamlar Türk halkı ile milli takım arasındaki bağları zayıflatıyor. Sevgili Şenol Güneş hocam, EURO 2020 ye gitmek bir başarıydı (bana göre değil ama) ve bunun için prim aldınız. Ama başarısızlığın da bir bedeli olmalı. Eğer 75 milyon lira prim alıyorsanız, 75 kuruşluk bedel ödemeye de razı olacaksınız. Biz milli takımı seviyoruz ve bu sevgimizin arasına para girmesini istemiyoruz."

Arslan'ın yazısı şöyle:

Türk Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası’ndaki sloganı ‘Bizim Çocuklar’dı. Tıpkı 2002 Dünya Kupası’na giderken olduğu gibi milli takım için bir şarkı hazırlandı. Şarkıyı hazırlayan, değerli sanatçımız Mustafa Sandal’dı. Neden şarkı, onu da anlatalım...

Çünkü 2002'deki şarkının uğuruna inanmış, aynı uğuru 2020'de de denemek istemiştik. Futbolda uğur vardır. Ama taraftar için vardır. Çok önemli bir turnuvaya hazırlanan ülkeler için uğurun yeri olmaz, sistemin organizasyonun yeri olur!

ŞAMPİYONA ÖNCESİNDEKİ ALMANYA KAMPI DA ‘UĞUR’ İÇİN YAPILDI!

2020 Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım Almanya’da kamp yaptı. Niye Almanya? Şampiyonada ilk maçı oynayacağımız İtalya değil de neden Almanya? Çünkü 2002 Dünya Kupası’na giderken Almanya’da kamp yapmış, oradan turnuvaya katılmıştık.

Yine uğur deniyorduk! Bu tür denemelerin, uğura inanmaların çok geride kalması gereken bir mantaliteye sahip değil miyiz? Oysa bunun yerine dün de belirttiğim gibi tüm profesyonel kulüplerin altyapısında TFF’nin denetimi altında bir organizasyona sahip olsak, bu tür bir uğura ihtiyacımız olur muydu?

BU PARALAR ANTİPATİK YAPIYOR

"Bunu da geçelim... Bu rakamlar daha öncede söylediğim gibi Türk halkı ile milli takım arasındaki bağı zayıflatıyor. Milli takım sevgisinden uzaklaştırıyor. TFF öncelikli olarak milli takımlar adına bir prim sistemi belirlemeli. Bir hocanın, bir yöneticinin ya da herhangi birinin o anki coşkusuna bağlı olmamalı prim sistemi. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’ne katılmak 80 milyon nüfusa sahip bir ülke için başarı olarak adlandırılıp prim sistemine bağlanmamalı. Üstyapıdaki bu başarının primi altyapıdaki gencecik çocuklara dağıtılmalı."

1 HAZİRAN İTİBARIYLA AYDA 2.3 MİLYON TL

"Güneş, Türk Milli Takımı ile aylık 1,5 milyon TL’den 4 yıllık sözleşme yaptı. Geçen yıl 350 bin TL artan maaş, bu yıl 1 Haziran’da 2,3 milyon TL’yi buldu. Şenol hocam, bir jest yapın ve başarısızlığın faturası olarak bu artışı istemeyin."

"TFF acilen teknik ekip ve futbolcular dışında prim alacak olanların da kimler olduğunu, maksimum ne kadar prim alacaklarını da karara bağlamalı. Biz, milli takımı seviyoruz. Oyuncularla, teknik adamlarla sevgimizin arasına para girmesini istemiyoruz. Ve bunu biz istemiyoruz. Ama ne yazık ki sonuç itibariyle milli takımla Türk insanı arasına para konusunu sokanlar biz gazeteciler oluyoruz, her ne hikmetse primi alanlar değil! Eğer 75 milyon prim alıyorsanız, 75 kuruşluk bedel ödemeye de razı olacaksınız."

A Milli Takım EURO 2020 primi alacak mı? Şenol Güneş'in maaşına zam yapıldı! ile ilgili etiketler TFF Şenol Güneş Hürriyet A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.