A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki 2. maçında İtalya'ya 3-1 mağlup oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki 2. maçında İtalya'ya mağlup oldu. B Grubu'nda son şampiyon Çin, İtalya, ABD, Rusya ve Arjantin'le birlikte yer alan Ay-Yıldızlılar, FIVB Uluslar Ligi'nde mayıs ayında 3-0 mağlup ettiği rakibine bu kez diş geçiremedi.

Tokyo 2020'deki ilk maçında son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup ederken parkeye gömen Filenin Sultanları ilk sette bir ara 7 sayı geriye düşmesine rağmen sete ortak oldu ama 25-22 kaybetti. 2. seti 25- 23 kazanan Giovanni Guidetti'nin öğrencileri skoru 1-1 yaptı.  

İtalyanlar 3. seti ise 25-20 kazandı. Uzun süre İtalya kaçarken Türkiye farkın 2 sayıdan fazla açılmasına izin vermedi. Kritik anlarda Egonu ile Sylla ikilisiyle önemli sayılar alan İtalya, son bölümde farkı açarak seti 25-20 aldı ve yeniden öne geçti: 2-1.

Dördüncü set karşılıklı alınan sayılarla başladı. 5-5'ten sonra etkili olan İtalya, 5-0'lık seriyle durumu 10-5'e getirdi. Zehra, Cansu ve Ebrar'ın elinden 3-0'lık seriyle yanıt veren milliler, farkı 2'ye indirdi ve rakip takıma mola aldırdı. Moladan çok iyi dönen İtalya karşısında tutunamadı ve seti 25-15, maçı da 3-1 kaybetti.

Olimpiyatlar'ın en genç takımı konumundaki A Milli Kadın Voleybol Takımı 3 maç daha oynayacak.

SALON: Ariake Arena

HAKEMLER: Denny Cespedes (Dominik Cumhuriyeti), Hernan Casamiquela (Arjantin)

İTALYA: Bosetti, Danesi, Malinov, Pietrini, Fahr, Egonu (De Gennaro, Sorokaite, Sylla, Orro)

TÜRKİYE: Cansu Özbay, Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Meliha İsmailoğlu, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Naz Aydemir Akyol, Meryem Boz, Şeyma Ercan, Tuğba Şenoğlu)

SIRADAKİ RAKİP DÜNYANIN EN İYİSİ ABD

İtalya'da 29 sayı üreten Nijerya asıllı Egonu, galibiyetin mimarı oldu. Ay-yıldızlılarda ise Zehra Güneş'in 14, Eda Erdem Dündar ve Meryem Boz'un 11'er sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

A Milli Takım, B Grubu'ndaki 3. maçını 29 Temmuz'da FIVB dünya sıralamasının 1 numarası ABD ile yapacak.

 A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki 2. maçında İtalya'ya 3-1 mağlup oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki 2. maçında İtalya'ya 3-1 mağlup oldu ile ilgili etiketler İtalya A Milli Kadın Voleybol Takımı filenin sultanları tokyo 2020 zehra güneş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.