A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de Rusya'yı 3-2 mağlup etti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'deki 5. maçında Rusya'yı 3-2 mağlup etti. Çeyrek finali daha önce garantileyen Filenin Sultanları, grubunu 3. sırada tamamladı. Çeyrek finaldeki rakibimiz Güney Kore olacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020 B Grubu'ndaki 5. ve son maçında Rusya'yı 3-2 mağlup etti. Olimpiyatta ilk kez madalyaya bu kadar yaklaşan Ay-Yıldızlılar'ın çeyrek finaldeki rakibini Güney Kore oldu.

Filenin Sultanları, "Rusya Olimpiyat Komitesi" adıyla Oyunlar'a katılan rakibi karşısında ilk seti 25-21 kaybetti. İkinci sette 25-23’lük skorla seti alıp eşitliği sağladık. Guidetti'nin öğrencileri 3. seti 25-23 kazandı ve 2-1 öne geçti. 4. seti 25-15 kaybettik ve durum 2-2 oldu. Son sette 6-0'lık seriyle öne geçen ve hız kesmeyen Filenin Sultanları rakibini 3-2 mağlup ederek 5. maçında 3. galibiyetini aldı.

Tokyo 2020'ye son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 mağlup ederek harika başlayan A Milliler, ardından İtalya ve ABD'ye mağlup olmuş, Arjantin'i ise rahat geçmişti.

SALON: Ariake Arena

HAKEMLER: Fabrice Collados (Fransa), Susana Rodriguez (İspanya), Jacobus Nederhoed (Hollanda)

RUSYA OLİMPİYAT KOMİTESİ: Federotseva, Karoleva, Goncharova, Voronkova, Fetisova, Startseva (Podkopaeva, Smirnova, Pilipenko, Lazareva, Matveeva)

TÜRKİYE: Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Hande Baladın, Zehra Güneş, Meryem Boz, Meliha İsmailoğlu (Şebnem Simge Aköz, Ebrar Karakurt, Cansu Özbay, Tuğba Şenoğlu, Şeyma Ercan)

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de Rusya'yı 3-2 mağlup etti

5. sette Meliha İsmailoğlu ile Cansu Özbay talihsiz bir şekilde çarpıştı. Meliha'nın dudağı patladı. Endişeli anlar kısa süre içinde sona erdi ve maça kaldığı yerden devam edildi.

 

RUSYA'YI YENMEK KOLAY DEĞİL

Giovanni Guidetti, maçın ardından şunları söyledi: "Bu maç bizim için çok önemliydi ve oyuncularım savaşarak hatta maçın sonunda kanlarını dökecek kadar mücadele ederek kazandılar. Rusya'yı yenmek kolay değil. Uzun boylu bir takım. Çok kritik bir galibiyete imza attık."

"Güney Kore ya da Sırbistan fark etmez. Çok farklı takımlar aslında. İkisinde de büyük yıldızlar var. Güney Kore de Kim gibi bir isim var. Sırbistan dünya yıldızlarıyla dolu. Şu an rakibimizin kim olacağına fazla enerji harcamak istemiyorum. Kuradan sonra bakarız." 

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020'de Rusya'yı 3-2 mağlup etti ile ilgili etiketler tokyo 2020 A Milli Kadın Voleybol Takımı zehra güneş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.