95. Gazi Koşusu'nda zafer BURGAS'IN.. Ahmet Çelik'ten üst üste 7. Gazi zaferi!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruna 1927'den beri aralıksız düzenlenen ve Türk atçılığının zirvesi kabul edilen Gazi Koşusu'nu Burgas kazandı. Çim pistte 2400 metre mesafede koşulan Gazi Koşusu'na 22 adet 3 yaşlı safkan İngiliz tayı katıldı. Jokey Ahmet Çelik üst üste 7. Gazi Koşusu zaferini yaşadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onuruna 1927'den beri aralıksız düzenlenen ve Türk atçılığının zirvesi kabul edilen Gazi Koşusu'nu Sanem Kahraman'ın sahibi olduğu, Burgas isimli İngiliz safkanı kazandı. Son 6 yılın Gazi Koşusu şampiyonu jokey Ahmet Çelik, yine kazanmayı başardı.

Çim pistte 2400 metre mesafede koşulan Gazi Koşusu'na 22 adet 3 yaşlı safkan İngiliz tayı katıldı. 95. Gazi koşusunda birincilik ödülü 2.100.000 TL olarak belirlenirken ikinciye 840.000 TL, üçüncüye 420.000 TL, dördüncüye 210.000 TL, beşinciye de 105.000 TL yarış ikramiyesi veriliyor.

BOLD PILOT'UN REKORUNA ÇOK YAKLAŞTI

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri, çim pistte 2 bin 400 metre mesafeli koşuya bu yıl 21'i erkek, 1'i dişi olmak üzere 22 at katıldı. Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen koşuyu Ahmet Çelik'in bindiği "Burgas" isimli safkan 2.27.36'lık derecesiyle ilk sırada bitirdi. Burgas, efsane yarış atı Bold Pilot'ın rekorunu kıramadı ama çok yaklaştı. 

Yarışta ikinciliği 2.27.53'lük derecesiyle Gökhan Kocakaya'nın bindiği ve Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu "Real Runner" adlı safkan aldı. Üçüncü sırada ise 2.27.54'lük derecesiyle Adnan Türkoğlu'nun sahibi olduğu ve Kadir Tokaçoğlu'nun bindiği "Megaloman" adlı safkan geldi.

Ali Muhiddin Hacıbekir'in "Neriman" isimli kısrağı tarafından kazanılan 1927 yılındaki ilk Gazi Koşusu ile başlayan ve kesintisiz devam eden yarış, "Türk at yarışçılığının derbisi" olarak ifade ediliyor.

95. Gazi Koşusu'nda zafer BURGAS'IN.. Ahmet Çelik'ten üst üste 7. Gazi zaferi!

REKOR HALA MÜMİN ÇILGIN'DA

Jokey Ahmet Çelik, üst üste son 7 Gazi Koşusu'nu kazanarak kırılması güç bir rekora imza attı.

89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu "Graystorm", 91. Gazi Koşusu'nu "Piano Sonata", 92. Gazi Koşusu'nu "Hep Beraber", 93. Gazi Koşusu'nu "The Last Romance", 94. Gazi Koşusu'nu "Call To Victory" isimli safkanla kazanan Ahmet Çelik, bu yıl da "Burgas" isimli safkanla ilk sırada geldi.

Üst üste en fazla Gazi Koşusu kazanma rekorunu geliştiren Ahmet Çelik aynı zamanda faal jokeyler arasında 6 kez Gazi birinciliği bulunan Halis Karataş'ı da geride bıraktı. Mümin Çılgın, Gazi Koşusu'nu 9 kez ile en fazla kazanan jokey konumunda.

95. Gazi Koşusu'nda zafer BURGAS'IN.. Ahmet Çelik'ten üst üste 7. Gazi zaferi! - Resim : 2

95. Gazi Koşusu'nda zafer BURGAS'IN.. Ahmet Çelik'ten üst üste 7. Gazi zaferi! ile ilgili etiketler gazi koşusu Ahmet Çelik burgas At Yarışları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.