94 bin işçi alınacak! İşte İŞKUR’un şartları

Kamuya ve özel sektöre en az 6499 TL maaşla 94 bin personel alınacak. Türkiye'de Kasım ayı sonu gelirken bu süreçte personel alımları tüm hızıyla kaldığı yerden devam ediyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İŞKUR iş ilanları güncellendi. Kamuya ve özel sektöre en az 6499 TL maaşla 94 bin personel alınacak. Ülke geneli personel alımları İŞKUR üzerinden yapılırken bu sürede kurum tarafından gelen açıklamalarda kamuya ve özel sektöre 81 il içerisinde 94 bin 290 personel alımı gerçekleştirilecek. Verilen ilanlarda vasıflı ve vasıfsız personel alımları yapılacak kadrolarında bazıları geçici olurken genel olarak kadrolara alım yapılacağı bildirildi.

94 bin işçi alınacak! İşte İŞKUR’un şartları

EN FAZLA ALIM BEDEN İŞÇİSİNDE

Türkiye İş Kurumu  tarafından yapılan iş ilanında en fazla alım beden işçisi kadrosunda yer alıyor. Bu sürede en fazla 19 bin 565 beden işçisi için açık kadro bulunurken tamamı da özel sektör için verildi. KPSS şartının aranmadığı bu kadrolarda da işyerlerine göre başvuru şartları değişiklik göstermektedir. 

İŞKUR ALIM YAPILACAK AÇIK POZİSYONLAR

Ülke geneli en fazla alım beden işçisi sonrasında netleşti. Buna göre ise satış danışmanı ve uzmanı kadrosuna 3 bin 11 personel, temizlik görevlisi için 3 bin 228 personel ve garson kadrosu için de ülke geneli bin 683 personel alım ilanı verildi. 
Kasım ayı sonuna gelirken tekstil için aranan makineci sayısı bin 685 olurken meslek gruplarında yer alan silahsız özel güvenlik görevlisi için bin 247 personel ve silahlı özel güvenlik için de 100 personel alım ilanı verildi.

ADAYLAR BAŞVURULARI NEREDEN NASIL YAPACAK?

İŞKUR tarafından ülke genelinde yapılacak iş alımlarında İŞKUR sistemine kayıt olarak online olarak başvuruları gerçekleştirebilirsiniz. Adaylar açık işler alanında yapılacak başvurularda başvuru yapmak istediğiniz / yaşadığınız şehri seçip arama yaparak bölgede yer alan iş ilanlarını inceleyebilirsiniz. Burada yer alan iş ilanlarını incelemenizin ardından size uygun olan işler için başvurularınızı yapabileceksiniz.

94 bin işçi alınacak! İşte İŞKUR’un şartları ile ilgili etiketler İŞKUR
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.