90 milyon doz daha Pfizer/BionTech aşısı geliyor

Türkiye, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak anlaşma imzaladı

Anlaşmayı internet sitesinden duyuran BioNTech bu ikinci teslimatla Türkiye'ye bu yıl içinde toplam 120 milyon doz aşının temin edilmiş olacağını kaydetti.

Firmanın kurucu ortağı Prof Uğur Şahin açıklamasında "Pandeminin sona ermesine, Covid-19'dan kaynaklanan hastaneye yatışları azaltmaya ve yeniden normal bir hayata dönmeye yardımcı olmak için amacımız dünya çapında insanlara olabildiğince fazla Covid-19 aşısı sağlamak. Türkiye'nin aşılama sürecine önemli katkı verebildiğimiz için ve bize duyulan güvenden dolayı müteşkkiriz" ifadelerini kullandı.

BioNTech'n aşıyı ortak geliştirdiği Pfizer Türiye Yöneticisi Cem Açık da konuyla ilgili açıklamasında bu anlaşmanın Türkiye'nin Covid-19 aşılamasını daha da arttırmasını umduklarını belirtti.

Pzifer ve BioNTech 25 Aralık 2020'de Türkiye'de 30 milyon doz aşı göndrmek için anlaşmaya varmışi bu aşıların teslimatı mart sonunda yapılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında BioNTech aşısının gelmesiyle birlikte toplumsal bağışıklığın eylül ayına kalmadan, haziran veya temmuz aylarında sağlanabileceğini belirtmişti.

90 milyon doz daha Pfizer/BionTech aşısı geliyor ile ilgili etiketler aşı Pfizer BioNTech
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.