9 madalya almayı garantileyen Türkiye, Tokyo 2020'de son 3 olimpiyatı geride bıraktı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 9 madalya almayı garantileyen Türkiye, elde ettiği başarılarla son 3 olimpiyatı geride bıraktı. Şu ana kadar tek altın madalya milli okçu Mete Gazoz'dan geldi. İlk gümüş madalyamız ise milli karateci Eray Şamdan'dan...

Tokyo 2020'ye 16 branşta 50'si kadın toplam 108 sporcuyla katılan Türkiye, son 3 gününe girilen olimpiyatta şimdiye kadar 9 madalya almayı garantiledi. Ay-yıldızlı sporculardan okçulukta Mete Gazoz altın madalya kazanırken, karatede Eray Şamdan gümüş madalya elde etti. Tekvandoda Hakan Reçber ile Hatice Kübra İlgün, güreşte Rıza Kayaalp ile Yasemin Adar, cimnastikte ise Ferhat Arıcan ile bronz madalya kazandı.

Milli boksörlerden Busenaz Sürmeneli ile Buse Naz Çakıroğlu da kendi sıkletlerinde finale yükselerek gümüş madalyayı garantilerken altın için mücadele etme hakkı kazandı.

BOKSTA MADALYALARI GARANTİLEDİK

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 13. günü geride kalan oyunlarda milli sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyayı elde etti. Boksta alınacak 2 madalyayla toplam sayı 9'a çıkacak. Böylelikle Türkiye, Pekin 2008'deki 5, Londra 2012'deki 3, Rio 2016'daki 8 madalyalık performansı geride bırakmış olacak.

Milli sporcuların son 3 olimpiyattaki madalya sayıları şöyle:

Organizasyon Altın Gümüş Bronz Toplam
Rio 2016 1 3 4 8
Londra 2012 1 1 1 3
Pekin 2008 1 1 3 5

 

TAHA AKGÜL HAYAL KIRIKLIĞI

Altın madalya beklediğimiz milli güreşçiler ise hayal kırıklığı yaşattı. 130 kiloda mindere çıkan grekoromen güreşçi Rıza Kayaalp, son 3 olimpiyattır Kübalı Nunez'e takılıyor. 39 yaşındaki Nunez üst üste 4 olimpiyatta altın madalya kazanarak tarihe geçmişti.

Olimpiyat Oyunları'nın 13. gününde çeyrek finalde ABD'li Gable Dan Stevenson'a mağlup olan Taha Akgül, rakibinin finale çıkmasıyla repesaj hakkı elde etti. Eerbest stil 125 kiloda mindere çıkan Taha Akgül yarın repesaj maçını kazandığı takdirde bronz madalya mücadelesi verecek.

9 madalya almayı garantileyen Türkiye, Tokyo 2020'de son 3 olimpiyatı geride bıraktı

9 madalya almayı garantileyen Türkiye, Tokyo 2020'de son 3 olimpiyatı geride bıraktı ile ilgili etiketler tokyo 2020 Eray Şamdan Mete Gazoz Busenaz Sürmeneli Buse Naz Çakıroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.