9 ilin valisi görevden alındı, 20 valinin görev yeri değişti

Şanlıurfa, Bolu, Van, Diyarbakır, Bartın, Kayseri, Uşak, Karaman ve Isparta Valileri görevden alındı. 20 valinin ise görev yeri değişti. İşte tam liste...

Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı illerin valileri değişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karara göre;  Şanlıurfa, Bolu, Van, Diyarbakır, Bartın, Kayseri, Uşak, Karaman ve Isparta valileri görevden alındı. 20 valinin ise görev yeri değişti.

KARARDA DİKKAT ÇEKEN SÜRPRİZLER

  • Geçtiğimiz günlerde geçici olarak görevden alınan Uşak Valisi Funda Kocabıyık merkeze çekildi.
  • Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu merkeze çekildi.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi oldu. Böylece ilk defa bir başörtülü kadın valiliğe atanmış oldu.
  • İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Valisi olarak atandı.
  • İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan, Bartın Valisi oldu.
  • Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç, Niğde Valisi oldu.
  • Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan hatipoğlu, Tokat Valisi olarak atandı.

 

İŞTE ATAMA LİSTESİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bartın Valisi Sinan Güner, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı.

Yeni kararname ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Kübra Güren Yiğitbaşı Afyon Karahisar'a, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık Edirne'ye, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Vekili Erkan Kılıç Bolu'ya, Teftiş Kurulu Başkanı Turan Ergün Uşak'a, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Nurtaç Arslan Bartın'a, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara Kırşehir'e, Mülkiye Başmüfettişi Birol Ekici Kırklareli'ye, Kağıthane Kaymakamı Mustafa Koç Niğde'ye, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu Tokat'a vali oldu.

Kararname ile vekaleten görev yapan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Volkan Barış Göçmez asaleten atandı. Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine ise Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan getirildi.

 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığından, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanmıştır. Yayımlanan kararname ile; 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ilin valisi Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirilirken, 9 ile yeni vali atandı" denildi.

 

 

9 ilin valisi görevden alındı, 20 valinin görev yeri değişti

9 ilin valisi görevden alındı, 20 valinin görev yeri değişti - Resim : 2

9 ilin valisi görevden alındı, 20 valinin görev yeri değişti - Resim : 3

 

9 ilin valisi görevden alındı, 20 valinin görev yeri değişti ile ilgili etiketler Vali atama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.