9 hakim-savcıya FETÖ’den uzaklaştırma

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi Fetullahçı Terör Örgütü'yle irtibatı ve münasebeti olduğu yönünde haklarında delil tespit edilen 6 hakim ve savcı için kararını açıkladı. HSK 2. Daire, 9 hakim ve savcının görevden uzaklaştırılmalarına hükmetti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi'nden sürpriz bir karar geldi. Daire, dün gerçekleşen olağan toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü'yle iltisak, irtibat ve münasebeti yönünden haklarında delil bulunan ve bu nedenle HSK Genel Kurulu'nca savunmalarının alınmasına karar verilen 9 hakim ve savcı ile ilgili hükmünü açıkladı.

YARGI ERKİNİN GÜVENİLİRLİĞİNE ZARAR VERECEĞİ KANAATİ

HSK 2. Daire, 9 hakim ve savcının bulunduğu hal üzere göreve devamının yargı erkinin güvenilirliğine zarar vereceği kanaatine vararak 2802 sayılı yasanın 77 maddesi uyarınca görevden uzaklaştırılmalarına hükmetti.

9 hakim-savcıya FETÖ’den uzaklaştırma ile ilgili etiketler FETÖ Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu görevden uzaklaştırma
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.