9 günlük sokağa çıkma yasağı Bayram'da var mı? Ramazan Bayramı'nda sokak yasağı kaç gün?

Bayram'da 9 günlük sokağa çıkma yasağı var mı? Ramazan Bayramı'nda 9 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu vatadaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Hürriyet yazarı Abdülkadi Selvi'nin haberine göre Ramazan Bayramı'na yapılması planlanan sokağa çıkma yasağında nasıl bir yol izleneceği belirlenmiş durumda. Peki 9 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bayram'da sokağa çıkma yasağı 9 gün mü olacak? Detaylar haberimizde...

Bayram'da 9 günlük sokağa çıkma yasağı var mı?  Ramazan Bayramı'nda 9 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu vatandaşlar tarafından yoğun araştırılıyor. 30 Büyükşehirde uygulanan sokağa çıkma yasakları sonucu vaka sayısındaki gözle görülür düşüş yasağın biraz daha genişletilmesi fikrine yol açtı. Peki 9 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü olacak? İşte yanıtı...

 

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 9 GÜN MÜ?

İşte Selvi'nin yazısının ilgili kısmı:

Mayıs ayının normalleşme sürecinin hazırlık aşaması olacağı netleşti. Bayrama kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ama asıl bayramdan sonra ne olacak?

Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var.

BAYRAM'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?
Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Sokağa çıkma yasağı kaç gün ...

Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.

9 günlük sokağa çıkma yasağı Bayram'da var mı? Ramazan Bayramı'nda sokak yasağı kaç gün? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı Ramazan sokak yasağı sokağa çıkma yasağı 9 gün
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.