9 bin yıl önce yaşamış akrabasını buldu!

İngiltere'deki bir mağarada bulunan ve 9000 yıl önce yaşadığı tespit edilen "Cheddar Man"in dişinden alınan DNA, bölgede yaşayan ve rasgele seçilen 20 kişinin DNA'sı ile karşılaştırıldı. Mağaranın 1 km yakınında yaşayan bir tarih öğretmeni "Cheddar Man"in akrabası çıktı.

İngiltere’de, 1903 yılında Somerset’te şehrindeki Cheddar vadisinin yakınlarındaki Gough Mağarasında bulunan bilinen en eski iskeletin üzerinde yapılan DNA analizi şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu.

İsmini bulunduğu köyden alan “Cheddar Man”,  9 bin yıl önce Taş Devri’nin orta kesimi olan Mezolitik dönemde yaşıyordu. Yirmili yaşlarında öldüğü tahmin edilen “Cheddar Man”in, iskeleti üzerinde yapılan çalışmalarda beyaz tenli ve açık renkli saçları olduğu düşünülüyordu.

TARİH ÖĞRETMENİ AKRABASI ÇIKTI

“Cheddar Man”in dişinden alınan DNA, o bölgede yaşayan ve rasgele seçilen 20 kişinin DNA'sı ile karşılaştırıldı.

Mağaranın 1 km yakınındaki bir tarih öğretmeni “Cheddar Man”in akrabası çıktı.

9 bin yıl önce yaşamış akrabasını buldu! ile ilgili etiketler İngiltere DNA öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.