82 yaşında Herkül değil sadece yaşlı

İlk soru : Niye bu kadar garibiz? Neden garip olduğumuz üzerine klavye gevelemesi değil gerçekleri yazmak da ne kadar yorucu.

Gerçekleri yazdığında kağıt eskir, kalemin iplikleri çıkar. Tüylenir yıkanmaktan vicdan elbisesi.. Çünkü hatalar, nakaratı güzel diye sevilen şarkılar gibidir. Biz tekrarı seviyoruz nedense..

Radar var diye hız kesip cezadan sıyrılma zekamızı , keşke acı olduğunda hız artırıp vicdana toslamadan önce gösterebilsek.

Dallanıp budaklandırmadan esnetip gevşetmeden yazacağımı yazayım. Olay Giresun’da geçiyor, 82 yaşında bir yaşlı amca hasta ve yatalak eşi için ilaç yazdırmaya gidiyor. Doktorla aralarında bir tartışma çıkınca doktor beyaz kod alarmı veriyor. Polisler geliyor yaşlı adamı gözaltına alıyor bu sırada ters kelepçe takılıyor ve biber gazı da sıkılınca adam kalp krizi geçiriyor orada ölüyor. (Olay sonrası doktor ve iki polis açığa alınıyor..)

İşimizi koroyla yapabiliriz lakin o solo sesi yani vicdanın sesini kısmadan. “Herkes görevini yapıyor” klişesini duyuyorum lakin yaşlı bir amcanın üzerinde bütün bildiklerimizi denemek de bana tuhaf geliyor.

Kafiye olsun diye mi hem biber gazı hem ters kelepçe ? Ne için. Bu görevin üzerine abartma tozu ekme hali.. Hiç vicdan payı yok mudur yani.

Her şeyin memuru olabilirsin ama vicdanın merhametin memurluğu olmaz. Küçük mahallende aksiyon şovu yapmanın deneği 82 yaşında gariban bir yaşlı değildir. Onun yatalak eşine ilaç almaya gelmesi bile senin biber gazı sıkma ters kelepçe takmalı görev aşkından değerli.

Aynısını o zaman da yazmıştım bu hareketin köfte tezgahı zabıtalarca dağıtılmış bir adamın üstüne yediği dayakla kalmasından hiçbir farkı yok. Kimse 82 yaşında gariban bir yaşlıya ters kelepçe taktın diye sana altın kelepçe ödülünü vermez. Hoş zaten açığa alınmışsınız lakin vicdan ve merhamet açığını kapamadan açığa alınman seni kendinle yüzleştirmeyecektir.

Doktor hanıma gelince, yatalak ve ev bakım hizmeti almak zorunda olan bir hasta eşiyle muhatapsın. Sıcakta gariban bir adamı yokuşa sürmek, cidden anlayamıyorum. Alacağın aha değil alacağın duaya talip olmak da vicdan mesaini zorlamazdı. Yaşlı adam edepsizlik etmiş de, sorun çıkarmış da. Şu meslek kibrinizin altındaki takozları bir indirin lütfen. İnsiyatif alma cömertliği vicdan cimriliği hastalığına birebir reçetedir bazen.

Maksadım meslekleri hedef almak değil, maksadım isabet olduğunuz vicdansızlığı yazmaktı..

Eyvallah..

82 yaşında Herkül değil sadece yaşlı ile ilgili etiketler Esra Elönü Giresun gerçekler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.