81 ilde ''Huzur Ramazan Uygulaması''

Türkiye genelinde 9 bin 528 personelin katılımıyla kumar ve tombala oynatılan yerlerin denetime tabi tutulduğu "Huzur Ramazan Uygulaması" yapıldı.

Türkiye genelinde 9 bin 528 personelin katılımıyla kumar ve tombala oynatılan yerlerin denetime tabi tutulduğu "Huzur Ramazan Uygulaması" yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ve Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde dün saat 22.00 itibarıyla kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla asayiş uygulaması başlatıldı.

Yurt genelinde 3 saat süren denetimlere 2 bin 481 ekipte görevli 9 bin 528 personel katıldı.

Uygulama kapsamında 6 bin 391 kahvehane ve kıraathane ile 635 dernek ve kooperatif lokali kontrol edildi.

kumar1_1

Operasyon kapsamında Diyarbakır’da akşam saatlerinde 18 farklı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat ekiplerinin de bulunduğu 400 polis, kentte yasadışı kumar oynatan mekanlara operasyon gerçekleştirdi.

Bağlar ilçesinde bodrum kattaki tombala oynatılan bir mekana baskın yapan ekipler, kapıları zor kullanarak açtı. Burada tombala makinesi ve iki televizyona el koyan polis, daha sonra tombala kağıdı ve pullarını topladı. Ardından salonda bulunanların GBT sorgusunu yapan güvenlik güçleri, yasadışı kumar oynayan şahıslara para cezası keserken mekanı da mühürledi.

kumar2

81 ilde ''Huzur Ramazan Uygulaması'' ile ilgili etiketler Diyarbakır kumar Operasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.