81 ilde denetim başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeyle toplu ulaşımla ilgili yeni kararlar alındı. İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de sabah saatlerinde yeni kurallara ilişkin denetim gerçekleştirdi. Öte yandan bugün 81 ilin tamamında koronavirüs denetimleri gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgeyle koronavirüsle mücadele kapsamında toplu ulaşımla ilgili yeni kararları bildirdi.

 YOLCULAR SAYILIYOR

Minibüslerin ayakta yolcu alması yasaklanırken otobüs ve metrobüslerde oturan yolcu kapasitesinin yüzde 30'u kadar ayakta yolcu alınıyor ve yolcular sayılıyor. Metro ve tramvaylarda ise kapasitenin yüzde 50'si kadar ayakta yolcu alınabileceğine karar verilirken bu bölgelerde denetimler sıklaştırıldı.

81 ilde denetim başladı

MASKE DENETİMİ DE YAPILDI

Karar kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah saatlerinde toplu taşımaya yönelik denetim gerçekleştirdi. Avrupa Yakası'nda Zincirlikuyu'da oluşturulan noktada toplu taşıma araçlarının fazla yolcu alıp almadığı kontrol edildi. Bunun yanı sıra yolcular ve sürücülerin maske kuralına uyup uymadıkları da ekipler tarafından denetlendi.

Toplu taşımanın yanı sıra, bugün 81 ilin tamamında olmak üzere koronavirüs denetimleri yapılacak. 

 

81 ilde denetim başladı ile ilgili etiketler İstanbul Koronavirüs maske denetim toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.