81 ilde başlatıldı! Hastaneye girmeden teşhis konulacak...

Şu ana kadar 227 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği Türkiye'de her gün binlerce kişi koronavirüs şüphesiyle hastaneye gidiyor. Koronavirüs şüphelilerinden tedirgin olan başka hastalıklara sahip insanlar ise hastaneye gitmekten çekiniyor. Bunu önlemek için 81 ilde yeni bir uygulama geliştirildi. Hastane önünde kurulan triaj çadırında hastalara ilk teşhis konulacak.

Dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüsün Türkiye'ye de gelmesiyle birlikte tedbirler tüm hızıyla alınmaya devam ediyor. Bursa’da da İl Pandemi Kurulu kararları doğrultusunda Bursa Şehir Hastanesi başta olmak üzere; Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine triaj çadırları kuruldu.

Triaj çadırları ile ilgili açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı; daha önce hastanelerin kapı girişlerinde yapılan kontrollerin artık hastane bahçesine kurulan çadırlarda yapılacağını belirtti.

81 ilde başlatıldı! Hastaneye girmeden teşhis konulacak...

TEMAS MİNİMUM SEVİYEDE

Korona virüs ile mücadele kapsamında tüm hastanelerde tedbirleri arttırdıklarını söyleyen Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Triaj çadırları şüpheli vakaların ayrılması açısından önem arz ediyor. Tüm hastalarımızın ilk müracaat ve muayenelerini bu çadırlarda yaparak, ilgili polikliniklere yönlendirilmesini sağlayacağız. Böylece şüpheli vakalarda daha çabuk önlem alarak, temasının azaltılması amaçlıyoruz” dedi.

81 ilde başlatıldı! Hastaneye girmeden teşhis konulacak... - Resim : 2

Bursa'da Korona virüsle mücadele kapsamında hastanelerde sıkıntı yaşatacak bir durum olmadığını belirten Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Başta kamu hastaneleri olmak üzere tüm özel ve devlet hastanelerinde sağlık personellerimiz canla başla çalışıyor. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

81 ilde başlatıldı! Hastaneye girmeden teşhis konulacak... - Resim : 3

İLK KONTROL ÇADIRLARDA

Çadırlarda sağlık personeli tarafından, vatandaşların başvuruları alınıp Korona virüs şüphesi bulunanların ilk değerlendirmeleri yapılıyor. Ön değerlendirmede hasta şüpheli görülürse hemen müdahale ediliyor ve tedavisi için gerekli birime sevk ediliyor. Bu sayede hastaneler için ekstra kapasite oluşturulurken pozitif teşhisi konulan kişilerin de virüsü diğer hastalara bulaştırmasının önüne geçiliyor.

81 ilde başlatıldı! Hastaneye girmeden teşhis konulacak... ile ilgili etiketler Bursa Hastane Koronavirüs Korona triaj çadır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.