8 yıllık hukuk mücadelesi son buldu... 26 Haziran'da seçim yapılacak

2014 yılında nüfusu 2 binin altına indiği için köy statüsüne düşen Çankırı'nın Dodurga beldesi, 8 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. Yeniden Belde statüsüne kavuşan Dodurga'da Belediye Başkanlığı için 26 Haziran'da seçim yapılacak.

Nüfusu 2 binin altında olduğu için 2014 yılında kapatılan ve köy statüsüne geçen Çankırı’nın Dodurga beldesi, sekiz yıllık hukuk mücadelesini kazandı ve yeniden belediye statüsüne geçti. Belediye başkanlığı seçimi için böylece sekiz yıl aradan sonra yeniden sandık başına gidilecek.

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi için nüfus tespit işleminin yanlış yapıldığı gerekçesiyle sekiz yıl önce dava açıldı. Yıllar süren yargı sürecinden sonra belde statüsü mahkeme kararı ile geri kazanıldı. Ancak karar kesinleşmesine rağmen başka farklı idari kararlar sebebiyle 2019 seçimlerine giremediler.

26 HAZİRAN'DA SEÇİME GİDİLİYOR

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Dodurgalılar yılmadı, mücadelelerini sürdürdüler ve son olarak önce ilçe seçim kuruluna ardından da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak beldelerinde seçim yapılmasını istediler. YSK yapılan başvuruları değerlendirdi ve Dodurga’da 26 Haziran’da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verdi. Bu doğrultuda seçime girme hakkı bulunan 24 parti isterse Dodurga belediye başkanlığı için aday gösterebilecek.

AK PARTİ KAZANMIŞTI

Bin civarındaki seçmenin bulunduğu Dodurga’da yapılacak seçimler şimdiden Meclis kulislerinin de sohbet konusu hâline geldi. Kulislerde bu seçimlerin bir anlamda 2023 seçimleri için bir prova niteliğinde olacağına dair yorumlar yapılıyor.

Geçen sene aynı seçim süreci Afyonkarahisar’ın Güney beldesi için yaşanmış, siyasi partiler kazanmak için bu beldeye âdeta çıkarma yapmışlardı. Seçimi yüzde 64 oy oranı ile AK Parti kazanmıştı.

Bu arada Türkiye genelinde boşalan muhtarlıklar için ise 5 Haziran’da sandık kurulacak.

8 yıllık hukuk mücadelesi son buldu... 26 Haziran'da seçim yapılacak ile ilgili etiketler Çankırı Dodurga seçim mahkeme belde belediye başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.