8 yaşındaki kızına tecavüz etti, karısını öldürdü! İşte cezası...

İğrenç olaylar zinciri Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşandı. Eşinden şiddet gördüğü iddiası ile boşanma davası açan Döndü Şengül kızıyla birlikte evi terk etti. Ancak hamile olduğunu anlayınca geri döndü. İkinci çocuğunu dünyaya getiren kadın kocasının kızına istismarda bulunduğunu fark edip şikayetçi oldu. Mahkemenin serbest bıraktığı Şükrü Şengül, eşini sokak ortasında öldürdü. Şükrü Şengül yargılama sonucunda önce kızına istismardan 30 yıl, sonra da cinayetten müebbet hapse çarptırıldı...

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan Döndü Şengül, 2008 yılında evlendiği eşi Şükrü Şengül'e, 2018 yılında şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanma davası açtı. Döndü Şegnül, kızını da alarak annesinin evine gitti. Dava sürerken ikinci çocuğuna hamile olduğu belirlenen Döndü Şengül, boşanmaktan vazgeçip, davayı çekti. İkinci çocuğunu da dünyaya getiren Döndü Şengül, 3 Ocak 2019'da kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle eşini şikayet etti.

Gözaltına alınan Şükrü Şengül, 5 Ocak 2019'da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar' suçundan dava açılan Şükrü Şengül, şikayetinden vazgeçmesi için eşini tehdit edince bu kez de hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

Ancak tehditlerinden vazgeçmeyen Şükrü Şengül, 18 Şubat 2019'da, kızını okula bırakan Döndü Şengül'ü takip ederek, sokak ortasında tabancayla vurarak yaşamına son verdi. Gözaltına alınan Şükrü Şengül, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

8 yaşındaki kızına tecavüz etti, karısını öldürdü! İşte cezası...

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ DOSYADA

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Şükrü Şengül, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Döndü Şengül'ü ailesinin avukatı Neslihan Ceylan, sanığın cinayetten önce eşini takip ettiğini, olayın yaşandığı sokaktaki marketin güvenlik kamera görüntülerinin, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini ortaya koyduğunu iddia etti. Avukat Ceylan, bu nedenle hükmün 'eşi tasarlayarak öldürmek' suçundan kurulmasını, duruşmalarda pişmanlık belirtisi göstermemesi nedeniyle de cezadan iyi hal indirimi uygulanmamasını istedi. Sanık avukatı ise suçun ağır tahrik altında işlendiğini, tasarlama olmadığını belirterek verilecek cezadan indirim yapılması gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Şükrü Şengül'e 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Cezada iyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, sanığa ayrıca 'ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 2 yıl hapis ve bin lira adli para cezası verilmesine hükmetti.

MARKETTEN ALIŞVERİŞ YAPMIŞ

Müşteki avukatının mahkemeye delil olarak sunduğu güvenlik kamerası görüntülerinde, sanık Şükrü Şengül'ün, olaydan kısa süre önce eşini öldürdüğü sokaktaki markete girdiği, alışveriş yaptıktan sonra marketten çıktığı görülüyordu.

Sanık Şükrü Şengül, daha önce de kızına yönelik 'cinsel istismar' suçundan yargılandığı Ankara 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ki davada da 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

8 yaşındaki kızına tecavüz etti, karısını öldürdü! İşte cezası... ile ilgili etiketler Ankara cinsel istismar cinayet Mamak mahkeme adli kontrol şartı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.