8 vekilden İzmir'e giden Kılıçdaroğlu'na tavır!

Muharrem İnce'nin istifa sinyali vermesi ve parti kurma çalışmalarında sona gelmesinin ardından CHP'de ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 3 milletvekilinin istifasının yankıları sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de Çiğli Tramvayı temel atma törenine katıldı. 8 İzmirli milletvekili ise bu programa gitmedi. Durumdan rahatsız olan Kılıçdaroğlu'nun milletvekillerinden mazeret istediği ve konunun araştırılması talimatı verdiği öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ana muhalefet partisi CHP’de sular durulmuyor. Muharrem İnce'nin dışlanmasının ardından yeni parti kurma hazırlıklarına başlaması ve yakında istifa edeceğini açıklamasının ardından çatlaklar oluşmaya başladı.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak, parti yönetimini eleştirmiş ancak mektuplarına bir karşılık alamadı. Bunun ardından Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte harekete geçen Çelebi ve Aksoy partiden istifa ettkilerini açıkladı. İstifa eden 3 milletvekilinin, İnce'nin kuracağı partiye geçeceği belirtildi.

CHP’Lİ 3 ESKİ MİLLETVEKİLİ ESKİ GENEL BAŞKANLARLA GÖRÜŞTÜ!

 CHP'deki bu istifaların ardından bu kez geçtiğimiz haftaiçi parti kulisleri de hareketlendi.Yaşanan gelişmeler üzerine, İzmir eski milletvekili Hakkı Akalın, Aydın eski milletvekili Metin Lütfi Baydar ve Hatay eski Milletvekili Mevlüt Dudu, partinin eski genel başkanlarını ziyaret etme kararı aldı.

3 eski milletvekili,  SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin’in ardından Deniz Baykal'la görüştü.

PARTİ İÇİ DEMOKRATİK YAPI İÇİN YARDIM VE FİKİR İSTENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti yönetimini endişelendirdiği öğrenilen bu ziyaret sonrası, Metin Lütfi Baydar ve Mevlüt Dudu’nun, CHP genel başkanının ve cumhurbaşkanı adayının partinin kayıtlı resmi üyelerince belirlenmesi, ayrıca iki seçimde partiyi birinci yapamayan genel başkanın görevi bırakması önerisini getirdikleri öğrenildi.

CHP’DEKİ DERİN ÇATLAK İZMİR’DE ORTAYA ÇIKTI!

Tüm bu gelişmeler sürerken, CHP içerisinde yaklaşık iki yıldan beri sürdüğü ve giderek büyüdüğü öğrenilen çatlağın İzmir’de derinleştiği ortaya çıktı.

SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre; geçtiğimiz gün İzmir’e Çiğli Tramvayı temel atma töreni ile Buca’ya metro müjdesi vermeye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bazı milletvekillerinin tavır aldığı öğrenildi.

İddialara göre İzmir milletvekillerinden Mahir Polat, Kamil Okyay, Sindir Ednan ve Aslan Murat Bakan'ın da aralarında olduğu 8 milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamaya gitmedi ve programına katılmadı.

8 vekilden İzmir'e giden Kılıçdaroğlu'na tavır!

İZMİRLİ 8 MİLLETVEKİLİ NEDEN KILIÇDAROĞLU’NU KARŞILAMAYA GİTMEDİ?

CHP’deki derin çatlak ile ilgili olarak parti kulisleri de hareketlendi. 8 milletvekilinin ne Narlıdere'de ne Çiğli'de ne de Buca'da olmamasının nedeninin araştırıldığı konuşuluyor. 

Kulis bilgilerine göre; Kemal Kılıçadaroğlu’nun, bu milletvekilleri ile ilgili araştırma istediği ve mazeret talep ettiği gelen bilgiler arasında bulunuyor.

8 vekilden İzmir'e giden Kılıçdaroğlu'na tavır! - Resim : 2

KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE VATANDAŞTAN TEPKİ GÖRMÜŞTÜ!

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu İzmir ziyareti sırasında esnaftan tepki görmüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sohbet ettiği esnaflardan Saadet Körbulak, kent altyapısını eleştirerek, 'Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Benim canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin. Sadece bir benim canım yanmadı. 2 hafta önce Karabağlar'da can yandı. Lütfen altyapıya ağırlık verin. Bu altyapının İzmir'de düzelmesi gerekiyor. Zararımın karşılanmasını istiyorum.' ifadelerini kullanmıştı.

Bir başka vatandaş ise Kılıçdaroğlu'na, itfaiye rapor tutmayınca sosyal yardımın gitmediğini belirterek, 'Kapıcı dairesinde adamın sadece ceketi kaldı. İtfaiye gitmezse o adam açıkta kalacak.' diye konuşmuştu.

O sırada vatandaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in korumaları tarafından uyarılınca, 'Neden dürtüklüyorsun? gerçekleri söylüyorum.' şeklinde karşılık vermesi de objektiflere yansımıştı.

8 vekilden İzmir'e giden Kılıçdaroğlu'na tavır! ile ilgili etiketler CHP İzmir Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.