EYT son durum nedir? EYT torba yasa çıktı mı?

EYT'de son durum nedir? EYT torba yasa ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'dan gelen müjdeli haber emeklilileri sevindirdi. Peki, EYT torba yasa çıktı mı? Son detaylar haberimizde...

Milyonlarca emekli vatandaşımız emeklilikte yaşa takılanlar, EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri takip ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha öncesinde EYT torba yasasıyla alakalı bazı açıklamalarda bulunurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya bu konuda gereken son bilgileri de EYT'lilerle paylaştı.

EYT SON DURUM NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak son açıklamasında emekliliği hak etmenin üç yolu olduğundan bahsederek bunların yaş, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresinden ibaret geldiğini sözlerine eklemişti. EYT dendiğinde yaşından dolayı emeklilik hakkını kazanamayanların olduğunu belirten Albayrak, konuyu detaylıca incelediklerini ve birden fazla alternatiflerden üzerinde durduklarını kaydederek kısa zamanda yeni çıkacak olan EYT torba yasa ile bu sorunun ortadan kalkacağına değindi.

EYT TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

SuperHaber YouTube kanalına açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, son yapılan düzenlemeler ile birlikte SSK ile BAĞ-KUR'un arasındaki geçişkenliğin daha kolay bir hale geldiğini BAĞ-KUR primi ödeyenlerin primlerini düşük yatırmalarından dolayı emekli oldukları zamanda SSK'ya göre çok daha düşük bir ücret aldıklarının altını çizdi. BAĞ-KUR primi ödeyenlerin imkanları doğrultusunda primlerini yükselttikleri takdirde buna eşdeğer oranda bir artışa gidebileceklerini ifade etti.

EYT son durum nedir? EYT torba yasa çıktı mı? ile ilgili etiketler EYT emeklilikte yaşa takılanlar EYT Torba Yasa
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.