8 Mart 2021 sınavlar iptal mi? Yarın 8 Mart Pazartesi okullarda sınav var mı?

8 Mart 2021 sınavlar olacak mı sorusu öğrenciler tarafından merak edilmekte. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinden yüz yüze eğitime geçilen bu dönemde lise sınavlarının ne zaman yapılacağı öğrencilerin en çok araştırdığı konulardan birisi oldu. 8 Mart Pazartesi okullar tatil mi?

Lise sınavlarının ne zaman yapılacağı son gelişmelerden birisi oldu. Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinden yüz yüze eğitime geçilirken MEB de okullarda merak edilen sınav takvimini yayınlandı. Yapılan son açıklamada yüksek ve çok yüksek riskli illerde lise sınavlarının nasıl yapılacağı kesinlik kazanmış oldu.

8 MART SINAVLAR OLACAK MI?

Alınan son karar doğrultusunda birinci dönemine ilişkin sınavların tamamlanmış olduğu ve ikinci dönemin birinci sınavlarının ise 8 Mart tarihinde başlayarak 26 Mart 2021 tarihinde sona ereceği vurgulandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise oldukça merak edilen ilkokul ve ortaokul kurumlarında yüz yüze eğitimle ilgili detaylara da yer verdi.

Sınavların takvimi 8 Mart Pazartesi gününden itibaren üç haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacağı Eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanacağı ifade edildi.

Birinci döneme ilişkin sınavları yapamamış olan okullar ikinci dönemin birinci sınavlarını 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında tamamlayacağı belirtildi.

8 MART OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek liselerinde bir günde en fazla 10, diğer ortaöğretim kurumlarında ise 8 ders saati yüz yüze eğitim yapılmasına karar verdi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak. Ayrıca öğle arası uygulamasının yapılıp yapılmayacağı ve süresi eğitim kurumu yönetimince belirlenecek.

8 Mart 2021 sınavlar iptal mi? Yarın 8 Mart Pazartesi okullarda sınav var mı? ile ilgili etiketler 8 Mart Sınav tatil Pazartesi okullar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.