8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir?

Bugün özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük ilgi gören Dünya Deliler Günü vatandaşlar tarafından kutlanıyor. İnternette Dünya Deliler Günü nedir, ne zaman, tarihi nedir gibi araştırmalar yapan vatandaşlar için bu konuyu araştırdık ve haberimize ekledik. Ayrıca haberimizde Dünya Deliler Günü karikatürlerini de bulabilirsiniz. Peki 8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? Ne zaman? Detaylar haberimizde...

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? Vatandaşlar özellikle Twitter'da yaptığı paylaşımlarla bugünü doyasıya kutluyor. Bir yandanda internette Dünya Deliler Günü nedir, ne zaman gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için araştırdık. Peki 8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? Ne zaman? İşte Dünya Deliler Günü karikatürleri ve diğer tüm detaylar...

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir?

8 KASIM DÜNYA DELİLER GÜNÜ NEDİR?

8 Kasım Dünya Deliler Günü resmi olmamakla birlikte insanlar tarafından kabul edilmiş ve özellikle karikatürler paylaşılarak kutlanılan bir gündür. 

8 KASIM DÜNYA DELİLER GÜNÜ KARİKATÜRLERİ!

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 2

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 3

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 4

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 5

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 6

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 7

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? - Resim : 8

DELİLİK NEDİR, NASIL OLUŞUR?

Delilik veya çılgınlık yarı kalıcı, ağır bir zihinsel bozukluktur. Genelde bir zihinsel hastalık tipinden türer. Delilik terimi tıbbi bir terim olmaktan çok hukuki ve kültürel bir terimdir.

Delilik modernizmle birlikte gelişen bir kavramdır. Önceleri ruhsal sıkıntılar Amerika Birleşik Devletleri'nde entelektüel bir tavır gibi algılanıp çılgınlık meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Dickens'ın Lord Arthur'un Suçu adlı kitabında buna benzer betimlemeler de vardır. Postmodern kültürse yarattıgı bütün değişkenleri yadsıdıgı gibi deliligi de dışlar.Bu tür hastalıklar kişilik bozukluğundan meydana gelebilir.

8 Kasım Dünya Deliler Günü nedir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.