8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek?

8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek? Dolar’ın son bir ay içindeki yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Peki, 8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek?

8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek? 2020 yılının başlarında 5,90 TL düzeyinde seyreden doların yükselişi dur durak bilmiyor. 8 Ekim günü doların yükselişi göze çarpıyor. 8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek?

8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu?

ABD'de ekonomiye daha fazla destek verileceğine dair yeniden canlanan umutlar sebebiyle küresel piyasalarda iyimserlik havası yaşanıyor. Öte yandan piyasalar kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların zafer kazanacağını da fiyatlamaya başladı.

Bu hafta yeniden yükselişe geçen döviz kurları, bugüne tarihi zirveleri yenileyerek başladı. Dolar/TL zirvesini 7,93'ün üzerine taşırken Euro/TL ise 9,35'i aştı.

8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek?

Kur bugün, 7,94 seviyelerinde seyrediyor; Euro/TL de 9,35'ten el değiştiriyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ABD'de haftalık işsizlik başvurularının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarının takip edileceğini belirtti.

ABD'deki teşvik paketine ilişkin haber akışının da piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını ifade eden uzmanlar, jeopolitik gelişmeler ve yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısı ilişkin gelişmelerin de gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

Petrolde Talep Endişesi

Petrol fiyatları petrol işçilerinin Delta Kasırgası öncesinde Meksika Körfezi'ndeki sondaj kulelerini tahliye etmeleriyle hafif yükseldi. ABD ham petrol stoklarının artmasıyla petrol talebinin gerileyeceğine yönelik endişeler sürüyor. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 1,6 geriledikten sonra bugün yüzde 0,2 artışla 42,08 dolara yükseldi.

ABD hafif ham petrolü dün yüzde 1,8 geriledikten sonra bugün yüzde 0,1 artışla 39,98 dolardan işlem görüyor.

8 Ekim dolar ne kadar, kaç TL oldu? Dolar neden yükseliyor? Ne zaman düşecek? ile ilgili etiketler 2020 dolar kaç tl oldu dolar ne kadar 1 dolar ne kadar euro kaç tl 1 euro ne kadar 8 Ekim dolar kaç oldu döviz kuru
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.